Vanvittig regel-ændring straffer danske EM-helte

Sagen om skandale-seedningen til OL fortsætter: IHF påstår, at Danmark brokker sig uden grund og intet er ændret - men det passer bare ikke

Wilbek under EM i januar. Paradoksalt nok betyder den titel, at Danmark får en sværere gruppe til OL. (Foto: Lars Poulsen)
Wilbek under EM i januar. Paradoksalt nok betyder den titel, at Danmark får en sværere gruppe til OL. (Foto: Lars Poulsen)

Farcen om den danske seedning til håndbold-turneringen i OL fortsætter. For dagens udvikling viser nu, at det internationale håndboldforbund, IHF, tilsyneladende ikke selv har styr på historien, når det gælder proceduren for seedningen.

Danmark er forsvarende europamestre og blev nummer 2 ved VM, men er blot seedet som nummer 9 af de 12 deltagende nationer. Ironisk nok gør EM-triumfen forholdene værre for Danmark, der ville have opnået bedre seedning ved at skulle igennem OL-kvalifikation fremfor at være direkte kvalificeret som europamester.

- Danmark er seedet som nummer ni, fordi IHFs turneringer vejer tungere end de kontinentale mesterskaber, når holdene skal seedes. Derfor er Frankrig som verdensmestre naturligvis førsteseedet, og da OL-kvalifikationsturneringerne også afholdes af IHF, så bliver de hold, der kvalificerer sig via den vej, også seedet foran Danmark, sagde en unavngiven talsmand for IHFs sportsafdeling tidligere i dag til sporten.dk.

Men den nuværende seedning strider imod selvsamme håndboldforbunds seedninger forud for sidste OL i Beijing.

Dengang valgte ledelsen i IHF at seede verdensmesteren i øverste seedningslag sammen med vinderen af den sværeste kvalifikationsgruppe.

I næste lag kom så Danmark, der også dengang var forsvarende europamester. En procedure, som IHF-bosserne forud for OL i London altså har valgt at se bort fra uden nogen former for forklaring.

Desuden forholder IHF sig tilsyneladende ikke til, at Danmark med en andenplads ved VM er det næstbedste hold i IHF's egne turneringer.

Talsmand vrøvler
Desuden vrøvler talsmanden løs om, at Danmark jo bør tage det roligt, fordi de danske kvinder kan få fordel af de nye seedningsregler:

- Det går jo begge veje, men det lyder det ikke til, at danskerne tænker på. Hvis nu Danmarks kvinder kvalificerer sig via forårets kvalifikationsturneringer, så vil de jo opnå en god seedning. Det skal de (DHF red.) jo også tænke på, siger talsmanden til sporten.dk.

Se også: 'Fuldstændig godnat med OL-seedning'

Landstræner Ulrik Wilbek undrede sig i går overfor ekstrabladet.dk over reglerne. Han sendte sammen med DHF-ledelsen straks et brev til IHF.

- Vi har sendt et brev til IHF, hvor vi redegør for, at de måske ikke har tænkt det her igennem. Men højst sandsynligt kommer der ikke et svar, sagde Ulrik Wilbek.

Og han fik ret. DHF siger i dag, at brevet for længst er afsendt elektronisk - men at man helt som ventet ikke har fået noget svar.

Se også: Wilbek ryster på hovedet af OL-seedning

Det er udelukkende IHF, der beslutter hvordan holdene seedes. Der er altså ikke tale om nedfældede regler, som de enkelte forbund har godkendt på forhånd.

Danmark er seedet i femte seedningslag sammen med Argentina.

0 kommentarer
Vis kommentarer