AGK-træner: Kiel har større bredde end os

Selvom AG København er præget af både tidligere og nuværende landsholdsstjerner, så har Kiel større bredde

Mikkel Hansen og AG København møder storholdet Kiel i eftermiddag. (Foto: Jakob Jørgensen)
Mikkel Hansen og AG København møder storholdet Kiel i eftermiddag. (Foto: Jakob Jørgensen)

Søndag skal stjernespillerne Mikkel Hansen, Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og Olafur Stefansson prøve kræfter mod mandskabet fra THW Kiel i håndboldens Champions League.

Det er først og fremmest en kamp om førstepladsen i gruppen, men det er også en kamp, der stiller store krav til AGK's bedste spillere.

- Skal vi vinde over Kiel, så skal Mikkel Hansen helt sikkert præstere - og det samme skal Olafur Stefansson, siger AGK-træner Magnus Andersson.

Ifølge Andersson har københavnerholdet en god bredde, men det er svært at leve op til bredden på det tyske hold.

- Vi har en rigtig god bredde med en spændende aldersfordeling. Der er nogle utroligt rutinerede spillere, som er oppe i årene, og der er nogle unge drenge, der står for tur.

- Men når man ser på Kiels hold, er det verdensklassespillere gange to på alle positioner. Der kan vi ikke helt komme op, mener svenskeren.

Andersson indrømmer, at AGK er meget afhængige af holdets stjernespillere, og at det har været et problem, at skader har umuliggjort at spare Mikkel Hansen.

- Vi har haft lidt skader. Og det er klart, at Mikkel Hansen må spares. Som han spiller i øjeblikket, er han virkelig inde i zonen, og han er bare så god lige nu.

- Med de skader, vi har haft, har vi ikke kunnet hjælpe Mikkel og fordele ansvaret. Mikkel er utrolig vigtig for os, selvom vi har en god bredde på hele holdet, siger han.

Med den bemærkning tager Magnus Andersson fat i et af håndboldens store problemer for tiden - at spillerne ikke får pause på grund af et højt antal kampe.

Inden for 12 måneder byder landsholdet blandt andet på EM, OL og VM, mens den hjemlige liga og Champions League også er spækket med kampe.

Det betyder, at topspillere som for eksempel franske Nikola Karabatic og Daniel Narcisse, serbiske Momir Ilic og danske Mikkel Hansen først kan se frem til en pause i sommeren 2013.

- Programmet er umenneskeligt. Det er noget, Mikkel kan klare nu, men vi må tænke over det. Det er umenneskeligt ikke at kunne få en uges ferie på et år.

- Men jeg kan ikke ændre på det. Jeg vil selvfølgelig gerne spare Mikkel og hjælpe til, men min opgave er at vinde kampene. Jeg er presset fra alle sider til at vinde, siger AGK-træneren.

Kampen mellem AG København og Kiel fløjtes i gang klokken 16.50.