Støtte til Danmark i OL-skandalen

Det europæiske håndboldforbund går ind i sagen om de danske håndboldherrers dårlige seedning til OL

Trods status af europamestre og viceverdensmestre er Danmark blot seedet som nummer ni ved OL. (Foto: Lars Poulsen)
Trods status af europamestre og viceverdensmestre er Danmark blot seedet som nummer ni ved OL. (Foto: Lars Poulsen)

Det europæiske håndboldforbund (EHF) går ind i sagen om det danske herrelandsholds dårlige seedning til OL i London i år.

EHF vil tage kontakt til det internationale håndboldforbund (IHF), efter at de danske europamestre og VM-sølvvindere blot har opnået en seedning som nummer ni ved OL.

Læs også:

Vanvittig regel-ændring straffer danske EM-helte

- Vi vil være i kontakt med det internationale forbund for at tage spørgsmålet op igen, siger EHF's generalsekretær, Michael Wiederer, til DR Sporten.

- Det er et teknisk spørgsmål, men det har også en konsekvens for den sportslige side af sagen. Jeg er overbevist om, at den ansvarlige i IHF vil kigge på systemet, men hvad konsekvensen bliver, det ved jeg ikke, siger han.

Danmark risikerer at havne i en skrækpulje til OL, hvis det internationale håndboldforbund holder fast i sit seedningssystem.

Læs også:

Danmark vil slås mod skandale-seedning

- Vi må finde en fornuftig løsning, for det vil være i håndboldens egen interesse, siger Michael Wiederer.

- I en konkurrence er det altid godt, hvis de bedste hold er seedet på samme niveau, men hvis der sker en sammenblanding mellem de gode hold og de mindre gode, så er det ikke godt for turneringen, siger Michael Wiederer.