Viborg napper verdensmester

Norske Amanda Kurtovic skifter Larvik ud med Viborg

Cheftræner Martin Albertsen får fornøjelsen af endnu en nordmand i Viborg. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Cheftræner Martin Albertsen får fornøjelsen af endnu en nordmand i Viborg. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Viborgs stjernemandskab bliver forstærket med endnu en nordmand.

Verdensmesteren fra 2011 Amanda Kurtovic skifter til de tidligere danske mestre, hvor hun bliver kollega med blandt andre landsmanden Marit Malm Frafjord.

Hun fungerer som både streg- og fløjspiller og kan derfor ses som direkte afløser for rumænske Cristina Varzaru, der netop har meddelt, at hun forlader VHK efter syv sæsoner.

- I og med at vi har kendt til Cristina Varzarus overvejelser om at rejse hjem gennem et stykke tid, har vi også haft tiden til at finde det helt rigtige supplement til vores trup, og det har vi fundet i Amanda Kurtovic, som passer perfekt i forhold til de ønsker, vi har haft. Vi går videre med vores generationsskifte med en ung spiller, som har masser af gode år i sig, men som også allerede holder et højt internationalt niveau, siger sportschef Susanne Munk Wilbek i en pressemeddelelse.

Hun betegner holdets nye spiller som en aggressiv og fandenivoldsk spiller, der bringer stor power, energi og udstråling frem ad banen.

- Hun kan spille både fløj og back, og på den måde giver hun os nogle muligheder for at lægge nye dimensioner til vores spil blandt andet i forhold til at få fløjspillerne mere i spil ind i banen. Det er noget, vi allerede arbejder med, og som Amanda i højeste grad passer til,siger Munk Wilbek.

20-årige Kurtovic tiltræder på en toårig kontrakt fra 1. juli.