Mikkel og co. stormer videre

Klassekamp: AG København sænkede Montpellier med stærk Nikola Karabatic og er klar til direkte duel om førstepladsen med Kiel

To af håndboldens store stjerner mødtes i Montpellier - med Mikkel Hansen som triumfator mod Nikola Karabatic. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
To af håndboldens store stjerner mødtes i Montpellier - med Mikkel Hansen som triumfator mod Nikola Karabatic. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

De danske håndboldmestre stormer videre mod succes i Champions League.

Mens det tidligere flere gange har knebet for AG København på udebane, lød der helt andre toner i Montpellier.

'Kasi-klanen' havde franskmændene under fuld kontrol gennem samtlige 60 minutter, og belønningen var en fortjent sejr på 31-27 (17-14).

Dermed er AG København klar til en direkte duel med Kiel om førstepladsen i den indledende pulje. Kald bare søndagens brag i Brøndby for en lækkerbisken!

Velfungerende defensiv
Nikola Karabatic, Montpelliers stjerne, var i positiv forstand ukendelig i forhold til EM-slutrunden for Frankrig. Langskytten scorede ni gange og lagde op til fire andre træffere.

Hans indslag fik dog ingen afgørende betydning. Han savnede kvalificeret medspil, hvorimod AGK-stjernen Mikkel Hansen blev storartet suppleret af bl.a. stærke fløje og Olafur Stefansson med adskillige sublime afleveringer.

Selv sørgede Mikkel Hansen for seks mål. Og nok så vigtigt lige så mange assists, som ikke mindst Henrik Toft Hansen (5) på stregen og Gudjon Sigurdsson (8) profiterede af.

Særdeles vigtigt var tillige en yderst velfungerende AGK-defensiv. Der blev både tacklet og pareret flittigt, og bonus var en lang række kontramål.

Alt i alt: En klassekamp af de danske mestre.