Legenden Hvidt reddede AGK

Flere super-redninger af Kasper Hvidt var årsagen til at AG København reddede en smal sejr i land mod bundholdet SønderjyskE

Kasper Hvidt var stærkt medvirkende til sejren over SønderjyskE. (Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen)
Kasper Hvidt var stærkt medvirkende til sejren over SønderjyskE. (Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen)

Danmark har i Niklas Landin én af verdens bedste målvogtere, hvilket de sidste par slutrunder har understreget.

Men skulle det lykkes Ulrik Wilbek at overtale Kasper Hvidt til et comeback i målet, så ville det ikke være jordens undergang.

Den nu 35-årige tidligere europamester leverede onsdag aften varen, da AG København med hiv og sving besejrede upåagtede SønderjyskE i Brøndby Hallen.

29-28 endte den intense affære, hvor det i de sidste 10 minutter blev understreget, at Hvidt kan når han skal.

Først pillede han i to omgange et straffekast, og siden blev det til tre fantomredninger, hvor gæsterne ellers havde alle muligheder i afslutningsfasen.

Forrygende fight
Og så rendte stjernerne med begge point. Til stor fortrydelse for gæsterne, der i den grad modbeviste, at der er en verden til forskel på top og bund i Håndboldligaen.

De nedrykningstruede sønderjyder fightede og løb igennem 60 minutter, hvilket i sidste ende var millimeter fra at give point.

Det begyndte som ventet med et stærkt udlæg af værterne, der kom på 5-1. Så blev Mikkel Hansen pillet ud og SønderjyskE vejrede morgenluft. Forspringet skrumpede hurtigt og blev via 6-3 til 8-7. Hansen kom på banen igen og var medvirkende til, at hjemmeholdet gik til pausen foran 15-12.

Så var den kamp lukket. Not!

SønderjyskE var langt fra slået og sloges, så selv de mest optimistiske fans på lægterne holdt igen med klappepølserne og lod furerne i panden få frit lejde.

Usportslig afslutning
Stille og roligt åd gæsterne sig ind på AGK og via 17-15 kom de på 18-18. Det skyldtes blandt andet godt spil i målet af René Villadsen.

Men han blev i sidste ende trumfet af sin kollega i den anden ende, samtidig med at folk som Stefan Hundstrup, Mikkel Hansen og Olafur Stefanson lige hævede niveauet et hak og var stærkt medvirkende til sejren.

Kampen fik en noget usportslig afslutning, da Snorri Gudjonsson med fem sekunder igen lavede angrebsfejl ved 29-28. I stedet for at slippe bolden, som det er planen, holdt islændingen på bolden og lod sekunderne gå, så dommerbordet først fik stoppet kampuret med to sekunder igen. Og så var løbet kørt for de stærkt utilfredse gæster.