Viborg napper ligatopscorer

Aalborg DH's 25-årige topscorer forlader Nordjylland til fordel for Viborg HK

To sæsoner i Aalborg DH og en færdiggjort uddannelse som lærer. Så skal der fart på.

Det er den klare mission for 25-årige Sabine Pedersen, der fra 1. juli skifter den nordjyske klub ud med rivalerne fra Viborg HK.

- For et år siden satte jeg mig ned, og tænkte grundigt over, hvad jeg ville med håndbolden og lavede en liste ud fra det. Viborg HK stod på den liste, for jeg vil gerne være blandt de bedste, træne på et højt niveau, spille Champions League og vinde medaljer, siger stregspilleren i en pressemeddelelse fra VHK lørdag.

De to parter er blevet enige om en toårig aftale.

Sabine Pedersen er Aalborg DH's topscorer med 74 mål denne sæson - den mest effektive målscorer i hele ligaen i øvrigt. Hun skal nu ind og supplere den norske stjerne Marit Frafjord på stregen.

- Med Sabine Pedersen og Marit Frafjord får vi to stregspillere, der kommer til at supplere hinanden rigtig godt, og giver os mange muligheder for forskellige typer spil. Hvor Marit Frafjord er den bomstærke streg, der holder modstanderne væk, har Sabine Pedersen sine spidskompetencer som en hurtig, bevægelig og meget rykkende stregspiller, siger sportschef Susanne Munk Wilbek.