Fra chef til assistent: Et skridt op

Team Tvis Holstebros cheftræner mener, det er et skridt op ad at blive assistent i Bjerringbro-Silkeborg

Claus Uhrenholt erstatter Nikolaj Jacobsen som assistenttræner i BSV. (Foto: Claus Bonnerup)
Claus Uhrenholt erstatter Nikolaj Jacobsen som assistenttræner i BSV. (Foto: Claus Bonnerup)

Fra cheftræner til assistent. Det skifte laver Claus Uhrenholt, som til sommer går fra jobbet som cheftræner i Team Tvis Holstebro til en stilling som assistenttræner i Bjerringbro-Silkeborg (BSV).

43-årige Uhrenholt bliver ny assistent i BSV fra næste sæson i stedet for Nikolaj Jacobsen, der stopper til sommer.

Uhrenholt har stået i spidsen for Team Tvis Holstebros håndboldherrer de seneste fem år, efter han havde været assistent i Holstebro-klubben i fire sæsoner.

Ambitiøse mål
Rollen som assistent for BSV-cheftræner Carsten Albrektsen ser Uhrenholt dog ikke som et trin ned ad karrierestigen.

- Titler går jeg ikke op i. Det, der betyder noget for mig, er, at jeg arbejder i en veldrevet og velorganiseret klub, hvor målene er ambitiøse og forudsætningerne for at opfylde dem er til stede. Og de kriterier opfylder Bjerringbro-Silkeborg til fulde, siger Uhrenholt til sin kommende klubs hjemmeside.

- Da jeg fik henvendelsen, havde jeg ingen betænkningstid. Bjerringbro-Silkeborg vandt sølv sidste år og tilhører toppen af dansk klubhåndbold med deltagelse i Champions League.

- Og der er ingen udsigt til, at det stopper. Jeg vil gerne være med i den videre udvikling og ser jobbet som en stor udfordring, men er samtidig ydmyg omkring det, fortæller Uhrenholt.

Erfaring og høj faglighed
I BSV er der også stor tilfredshed med at have tilknyttet en kapacitet som Uhrenholt til assistentjobbet.

- Med sin erfaring og sin høje faglighed bliver han en stor gevinst for det sportslige arbejde i Bjerringbro-Silkeborg.

- Med Carsten Albrektsen som chef og Claus Uhrenholt som assistent i de kommende to sæsoner står vi med en meget kompetent trænerduo, der supplerer hinanden godt med deres forskellige kompetencer.

- At vi til dette job er i stand til at hente en kapacitet som Claus Uhrenholt i en top-4-klub viser, at vi har opnået en høj position i dansk håndbold, mener BSV-direktør, Frank Lajer.