EM-guld udstilles på Nationalmuseet

Det danske håndboldlandsholds EM-trofæ udstilles fra tirsdag

Landsholdet har fået guldmedaljer og trofæ overrakt i Beogradska Arena efter EM-sejren over Serbien. (Foto: Lars Poulsen)
Landsholdet har fået guldmedaljer og trofæ overrakt i Beogradska Arena efter EM-sejren over Serbien. (Foto: Lars Poulsen)

I lighed med fodboldlandsholdet efter EM-triumfen i 1992 bliver også håndboldlandsholdets guld udstillet på Danmarks Nationalmuseum i København.

Både guldpokalen, guldfadet, et stk. guldmedalje samt en signeret spillertrøje udstilles, skriver Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

Trofæerne indgår fra kl. 11 tirsdag i museets udstilling 'Europa møder verden' om, hvordan Europa har spillet sammen med den omgivende verden fra oldtiden til i dag, hvor globaliseringen stiller nye udfordringer.

Læs også:

Håndbold - 30. jan. 2012 - kl. 15:55 Gulddrengene hyldet: Det er helt vildt

- Vi har i forvejen flere trofæer udstillet på museet, og derfor er det kun naturligt, at vi også udstiller nationens nyeste trofæer, så alle har mulighed for at opleve dem. Og så vil vi naturligvis gerne være med til at hylde herrelandsholdet og ønske et stort tillykke, siger Museumschef Lene Floris.

Det vil i forbindelse med udstillingen også være muligt at sende en personlig hilsen til holdet.

0 kommentarer
Vis kommentarer