Mikkel H: Vi var bedst

Pokalfighter Mikkel Hansen mener, AG København viste forskellen på de to hold, da de slog Aalborg i Final4.

Mikkel Hansens spillede hovedrollen i AGK's pokaltriumf. (Foto: Claus Bonnerup)
Mikkel Hansens spillede hovedrollen i AGK's pokaltriumf. (Foto: Claus Bonnerup)

En uge efter at have vundet europamesterskabet, kunne Mikkel Hansen søndag hæve endnu et trofæ, da AG København i Gigantium vandt en sikker sejr på 32-26 i pokalfinalen over Aalborg Håndbold.

Og som i EM-finalen lavede Hansen ni mål og var den helt dominerende spiller på banen, hvilket da også blev belønnet med kåringen som årets pokalfighter.

- Det, der betyder noget, er, om man vinder eller taber. Havde vi tabt, kunne jeg ikke bruge til noget, at jeg blev pokalfighter, men selvfølgelig er jeg da glad og stolt over det.

- Men det, jeg er mest stolt over, er, at vi tog pokalen med hjem til København, hvor den hører til, siger Mikkel Hansen.

Han mener, kampen viste styrkeforskellen på de to hold.

Mikkel og Co. snuppede pokalen

- Vi spillede en rigtig god kamp, hvor vi var overlegne hele vejen igennem. Det var kun et spørgsmål om tid, før vi trak fra dem.

- De kom lidt op i anden halvleg på nogle dumme fejl fra os, men også på grund af nogle tvivlsomme kendelser, mener pokalfighteren.

- De har et meget smallere hold, end vi har, men de kæmper utrolig godt, og i første halvleg lavede Kristian Kjelling flotte mål, siger han.

Selv om Final4 var placeret kun en uge efter EM, og AG København med en række EM-spillere på holdet leverede en søvnig semifinale mod Ajax, afviser Hansen, at der var tale om manglende motivation.

- Hvorfor skulle vi ikke ville det her? Vi spillede om titlen og om æren.

- Det var vigtigt, at vi viste, at vi godt kan spille håndbold. Vi spillede mindre godt mod Ajax. Vi spillede mod vores eget ego, og det var selvfølgelig ikke godt nok, siger Mikkel Hansen.