Ajax-træner: Vi er chanceløse mod AGK

Christian Dalmose kalder det '100 procent sikkert', at Ajax taber lørdagens semifinale i pokalturneringen

MIkkel Hansen er blandt stjernerne i AG København. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
MIkkel Hansen er blandt stjernerne i AG København. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Klichéen fortæller, at i sport kan alt ske, så længe bolden er rund.

Men træneren for Ajax Københavns håndboldherrer, Christian Dalmose, tror ikke et sekund på, at hans spillere har en chance for at vinde, når de lørdag eftermiddag møder AG København i semifinalen i Final4 - håndboldens pokalturnering.

- Vi laver ikke sensationen. Det er en ting, der er 100 procent sikker. Men vi kan forsøge at slippe helskindet fra det. Vores unge spillere kan få en god oplevelse og lære af modstanderne, siger Christian Dalmose.

Ved de vinder
Hans mandskab har tabt 10 af 18 kampe i den næstbedste håndboldrække, og derfor bliver det næppe den største udfordring, det stjernebesatte AG København med tre danske europamestre på holdet har stået over for.

Og Dalmose, der har en fortid som træner for flere af damehåndboldens absolutte topklubber, ved, at der er grænser for, hvor store sensationer man kan tillade sig at tro på i håndboldsporten.

- Når et storhold, som AG jo er, stiller op mod et hold, der ligger langt under dem selv, så ved spillerne godt, de vinder. Jeg vil ikke sige, de tager let på kampen, men de ved, at de skal nok vinde, forklarer han.

For spillerne i den gamle hovedstadsklub skal kampen bruges til at suge erfaring til sig, mener træneren.

Fantastisk oplevelse
- Sportsligt har vi ikke så meget at gøre, men det er vigtigt for klubben, at vi er med. For mange af spillerne bliver det en fantastisk oplevelse. Det bliver første gang, de kommer til at være på tv og spille for mange mennesker, siger Christian Dalmose.

- Sådan er det jo med pokalturneringen, at det behøver ikke være de fire bedste hold, der er i semifinalen. Der skal være plads til, at man kan være både gode og heldige med lodtrækningen, tilføjer han.

Ajax slog i kvartfinalen 1. divisionskollegerne Vejle Håndbold.