EM-guld giver nyt liv til pokalturneringen

Håndboldlandsholdets triumf smitter af på den danske pokalturnering. Final4-stævnet oplever massiv interesse

Der er ikke noget at sige til, hvis de har jublet ekstra højt i AG København, Nordsjælland, Aalborg og Ajax over det danske håndboldlandsholds EM-triumf i Serbien.

Det er nemlig de fire klubber, der ved Final4-stævnet i Aalborgs Gigantium lørdag og søndag skal afgøre, hvem der kan kalde sig pokalvindere i denne sæson, og med flere europamestre på banen er arrangementet sikker på at blive et tilløbsstykke.

- Vi kunne ikke kalkulere med, at Danmark skulle stå som europamester. Men det er vi selvfølgelig rigtigt, rigtigt glade for, siger Arne Buch, der er kommerciel direktør i Divisionsforeningen Håndbold, som arrangerer Final4 sammen med de fire klubber.

Han erkender, at det langt fra er ideelt at placere et af den hjemlige håndboldsæsons højdepunkter lige efter et EM, der totalt har slugt al opmærksomhed hos den håndboldinteresserede del af befolkningen i en måned.

Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen har da også oplevet, at det har været næsten umuligt at trænge igennem EM-lydmuren med reklame og information om Final4-stævnet.

Men nogle gange kommer tilfældighederne til hjælp. Og pludselig ligner spilletidspunktet et regulært scoop.

- Vi oplevede pæn interesse fra publikum allerede før EM. Men i mandags kunne vi godt mærke, at der var sket noget, siger Jan Larsen.

Aalborg Håndbold møder Nordsjælland i den ene semifinale, mens AG København stiller op med blandt andre EM-triumfatorerne René Toft Hansen, Henrik Toft Hansen og Mikkel Hansen mod Ajax København fra den næstbedste række.

Arrangørerne drømmer af samme grund om et udsolgt Gigantium til såvel semifinalerne lørdag som finalen søndag. Det vil sige omkring 8.500 tilskuere.