Annonce:
Annonce:

Dansk guldhåb forduftede

Det danske VM-hold fightede, men formåede ikke at knække de franske favoritter og må nøjes med bronzekamp på søndag

Det lykkedes ikke de danske håndboldkvinder at besejre Frankrig. (Foto: Lars Poulsen)
Det lykkedes ikke de danske håndboldkvinder at besejre Frankrig. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

SÃO PAULO (ekstrabladet.dk): Det danske kvindelandshold i håndbold må trods en flot fight nøjes med en kamp om bronzemedaljerne på søndag ved VM i Brasilien.

I semifinalen var Frankrig i sidste ende en for stærk modstander og vandt 28-23, men danskerne kan takke sig selv for ikke at udnytte de muligheder, der trods alt var for at drille de franske favoritter.

Med en storkamp af Line Jørgensen og flot spil af Christina Pedersen i målet pressede Jan Pytlicks mandskab ud i en hård kamp, der først blev afgjort endegyldigt med Alexandra Lacraberes scoring til 26-22 med to minutter igen af den spændende kamp i Ginásio Ibirapuera i São Paulo.

Blev båret fra banen
Allerede efter to minutter kom det første dramatiske øjeblik, da Frankrigs Allison Pineau blev båret fra banen med en skade i venstre knæ.

Annonce:

Den elegante playmaker faldt tilsyneladende uheldigt ned efter en af de konsekvente tacklinger, der blev sat ind i det danske midterforsvar af Mette Melgaard og Louise Spellerberg, og efter et kvarters spil forlod hun arenaen med ispose på knæet og tårer i øjnene.

Uden hende gik der et stykke tid, før ’Les Bleus’ fik samlet sig, og da en nærmest grinende veloplagt Christina Pedersen diskede op med en håndfuld store redninger i indledningen, og Line Jørgensen havde fundet storformen frem på rette tid, kom Danmark i front med 7-4 efter den fjerde hammer fra den stærke højreback.

Dum udvisning
Da tog den franske træner Olivier Krumbholz sin første timeout, og den snu træner var åbenbart i stand til at samle sit mandskab, der på kort tid fik udlignet til 7-7.

Til gengæld dummede de sig på den danske udskiftningsbænk ved for tredje gang i turneringen at pådrage sig en udvisning for forkert udskiftning.

Annonce:

Denne gang var det Louise Burgaard, der blev sendt på banen for tidligt, og selvom fint spillende Christina Krogshede imponerende nok sled sig igennem den franske beton og udlignede til 9-9 med to mand i undertal, var initiativet på franske hænder i den sidste halvdel af første halvleg, der sluttede 12-14.

Det danske forsvar havde styr på mange ting, men havde problemer med Frankrigs kraftfulde Alexandra Lacrabere, når venstrehåndsspilleren gik i overgang eller lå og pumpede på midten.

Udnyttede ikke chancerne
Jan Pytlick forsøgte at tilbageerobre initiativet ved 14-18 med en kortvarig 3-2-1-opdækning, men i stedet var det Frankrig, der havde mest held med ændringerne, da den lange højre back Marie-Paule Gnabouyou satte et par flotte hug ind.

Det så skidt ud ved 15-20, men gennem hele turneringen har det danske hold fightet for hver en centimeter på banen, og det gjorde de også med front mod en fransk mur uden de store sprækker.

Men de fandt én og kravlede resolut igennem ved en fransk udvisning. Det blev 18-20, og dramaet lurede midtvejs i anden halvleg. Det kneb imidlertid med at udnytte de chancer, der bød sig, og Alexandra Lacrabere fortsatte med at volde det danske forsvar problemer.

I sidste ende formåede for få af de danske spillere at finde det påkrævede topniveau, selvom man ikke kan sætte en finger på indsats og holdånd.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: