Annonce:
Annonce:

Ny VM-triumf – Danmark spiller om medaljer

Jan Pytlicks mandskab besejrede Angola og er klar til semifinale mod Frankrig

Hurrrrrrraaaaaa. Danmark er i semifinalen (Foto: Lars Poulsen)
Hurrrrrrraaaaaa. Danmark er i semifinalen (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

SÃO PAULO (ekstrabladet.dk): Alle VM-drømme er indfriet. Det danske landshold skal spille om medaljer efter kvartfinalesejr på 28-23 over Angola ved VM i Brasilien onsdag aften.

I fredagens semifinale venter Frankrig, der tidligere på dagen overraskende slog de forsvarende mestre Rusland med en imponerende indsats i især forsvaret, hvilket lover en svær opgave for Jan Pytlicks mandskab.

Uanset resultaterne fremover kan den danske landstræner se tilbage på et succesrigt VM, hvor han trods mange skadesafbud har fået stablet et slagkraftigt forsvar på banen, der indtil videre har bragt Danmark langt.

Klar til kamp om medaljer
Danmark er sikret minimum en kamp om bronzemedaljerne og hjemmebane i OL-kvalifikationen i maj.

Danmark satte sig på kampen fra start og kom via på 10-5, da Trine Troelsen - vanen tro - havde spillet sig op og smækkede et hopskud i nettet.

Annonce:

Angolanerne havde mere end svært ved at komme på skudhold mod det stærke danske 6-0-forsvar, mens danskerne ingen problemer havde med at spille sig til store chancer i den anden ende.

Pauseføringen på 15-11 burde have været langt større, men ti gange afsluttede danskerne svagt på ganske fri afslutninger.

Især Pernille Larsen, Line Jørgensen og Kristina Bille kostede dyrt på den konto, og selvom Danmark fortsatte i front i anden halvleg gik der ged i den efter små 40 minutters spil.

Dobbelt udvisning gav spænding
Et par tynde udvisninger fra de håbløst ringe litauiske dommere gav Angola muligheden for at lukke hullet, og den chance takkede de slet ikke uefne angolanere for til stor begejstring for det lille kontingent angolanske tilskuere, der larmede mere end danske og norske tilskuere til sammen.

Pludselig stod det kun 20-19 til Danmark, og så blev nerver også en del af kampen, hvor Jan Pytlicks tropper generelt manglede redninger.

Annonce:

Men Christina Pedersen hev en af de vigtige op, da hun parerede et straffekast ved 22-20, og da konsekvent neddømte Susan Thorsgaard gjorde det til 23-20 begyndte det igen at ligne noget.

Forsvaret fandt tilbage til niveau, og 19-årige Louise Burgaard fortsatte trods enkelte fejl de imponerende takter fra tidligere i turneringen.

Og da scoringssikre Ann Grete Nørgaard gjorde det til 26-22 på straffekast var løbet kørt for Angola. Danmark er mod alle odss i VM-semifinalen!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: