Annonce:
Annonce:

Melgaard blev fem år ældre

- Vi var fandme presset, lyder det fra forsvarsministeren efter gysersejren over Japan

Mette Melgaard i nærkamp med Japans topscorer Shio Fujii. (Foto: Lars Poulsen)
Mette Melgaard i nærkamp med Japans topscorer Shio Fujii. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

SÄO BERNARDO (ekstrabladet.dk): Den danske ’forsvarsminister’ Mette Melgaard havde svært ved at huske, hvornår hun sidste havde jublet så meget efter en sejr, som efter 23-22-gyseren mod Japan i VM-ottendedelsfinalen i Brasilien mandag aften.

- Jeg er meget lettet - og fem år ældre, lød det med et smil fra den 31-årige forsvarskrumtap.

- Det var en forfærdelig rodet kamp. Vi står igen godt i forsvaret. Selvfølgelig er der nogle kiks, men det er mest i deres kontra og anden bølge, at vi bliver straffet. Og så spiller vi skidt i angrebet.

Danmarks mindste gemte sig under håndklæde

- Vi bliver meget stresset af deres forsvarsspil, og så vælger vi de forkerte løsninger. Vi spiller alt for sidelæns, og det er noget, vi skal arbejde med. Vi skal være mere kyniske og komme mere direkte mod mål.

Annonce:

Godt med en hviledag
- Men vi kan tage det med, at der er en rigtig god moral på det her hold, for vi var fandme presset! Alligevel får vi kæmpet os tilbage og vinder kampen, og det er en stor præstation, siger Mette Melgaard til ekstrabladet.dk og erkendte, at hun nok havde brug for en øl eller to til at slappe af på.

VM-straffehelt: Mit vigtigste mål hidtil

- Det er lidt uvirkeligt lige nu. Det er godt, der er en hviledag i morgen. Andre dage har jeg sagt, at jeg syntes, det var irriterende, men det bliver godt lige at få denne kamp på afstand og snakket om de ting, vi skal ændre.

Var med og var dårlig
I kvartfinalen venter nu Angola, som satte en stopper for Danmarks indtog i VM-semifinalerne i Kina for to år siden.

Pytlick: AG tog den bare

- Jeg var desværre med, og jeg var dårlig! Det ser ud som om, de er blevet endnu bedre, end da vi mødte dem. Dengang var de mere svingende, end de er nu, vurderer Mette Melgaard, inden hun glæder sig over at have nået målet - minimum en plads blandt de hold, der skal sille OL-kvalifikation i maj.

- Det er sgu fedt det her. Det er fantastisk, at OL-kampene skulle være sikret. Så jeg stopper forhåbentlig først til august, lyder det fra Randers-stregspilleren, der er i gang med sin sidste sæson på både klub- og landshold.

Danmark-Japan 23-22 efs. (19-19)

Danmark: Trine Troelsen 6, Pernille Larsen 3, Ann Grete Nørgaard 3 (2), Maria Fisker 2, Christina Krogshede 2, Louise Burgaard 2, Louise Svalastog Spellerberg 2, Mette Melgaard 1, Kristina Bille 1, Susan Thorsgaard 1

Japan: Shio Fujii 8 (1), Shiori Kamimachi 4 (1), Aide Uegaki 3 (1), Yuko Arihama 2, Mayuko Ishitate 2, Aiko Hayafune 2, Yumiko Yamano 1

Udvisninger: Danmark 4, Japan 1

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: