Annonce:
Annonce:

Pytlicks luksus

Den danske landstræner har pludselig tre stærke kort på højre back, der for mange hold kan være svær at besætte

Jan Pytlick skal overveje, hvordan han bruger sine spillere på højre back. (Foto: Lars Poulsen)
Jan Pytlick skal overveje, hvordan han bruger sine spillere på højre back. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold
Annonce:

SÃO BERNARDO (Ekstra Bladet): Ofte er det en svær plads at besætte, fordi antallet af venstrehåndede spillere er så meget mindre end antallet af højrehåndede. Men den danske landstræner Jan Pytlick har et luksusproblem på højre back, hvor de venstrehåndede er i høj kurs:

Camilla Dalby, 23 år. Line Jørgensen, 21 år. Louise Burgaard, 19 år. De to første er allerede etablerede profiler, og den tredje har fået et mindre gennembrud under dette VM. Og bagved lurer en række unge talenter med Viborgs Julie Aagaard forrest.

– Vi kommer til at være rigtig godt dækket ind på den plads. Der er ikke ret mange nationer, der har så mange at vælge imellem. Frankrig er godt kørende med deres to venstrehåndede. Norge vel også. Men vi har allerede tre gode, siger Jan Pytlick.

– Og vi har tilmed mange spillere på vej, der også ser rigtig gode ud. Der bliver konkurrence på den plads –  men det giver også nogle andre muligheder rent spillemæssigt. Vi kan begynde at tænke i et spil, hvor man har en back på højre fløj eller på playmakerpladsen, siger landstræneren.

Tovejs-spiller
For den nye på holdet, Louise Burgaard, bliver det umiddelbart svært at etablere sig på holdet, når Randers-stjernen Camilla Dalby er klar efter sin skade. Men den udfordring tager Tvis-spilleren gerne op.

– Det er enormt udviklende med konkurrencen. Jeg ved, at jeg skal være der hver gang, hvis jeg vil noget. Og hvis jeg vil være med, må jeg jo bare være endnu bedre end dem, siger Louise Burgaard, der allerede har set sin mulighed.

– Dalby er en fantastisk angrebsspiller. Line er også dygtig i angrebet, men hun er også rigtig, rigtig, rigtig god i forsvaret.

– Og jeg kan lære meget af dem begge, selv om de også stadig er unge. Måske skal jeg satse på at blive tovejs-spilleren og udbygge det rigtig meget. Jeg vil også gerne være lidt overraskende og fræk og komme med nogle nye ting, siger Louise Burgaard.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: