Annonce:
Annonce:

VM-træner rystet over priser

- Folk er vant til, at håndbold er gratis, siger Brasiliens danske træner Morten Soubak

Morten Soubak fortæller, at brasilianerne er vant til, at håndbold er gratis. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Soubak fortæller, at brasilianerne er vant til, at håndbold er gratis. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

SÃO BERNARDO (Ekstra Bladet): Tilskuerrækkerne har været gabende tomme de fleste steder under VM.

Kun i Gruppe C har der været respektable tilskuertal med op mod 4000 tilskuere til Brasiliens kampe.

I Danmarks Gruppe D i São Bernardo har der været under 300 tilskuere til alle kampe, og forleden kostede en billet 25 realer, svarende til 80 kr., for at komme ind i arenaen Ginásio Poliesportivo Adib Moyses Dib til de tre gruppekampe.

Håbløst
- Hvad siger du?? Jamen, det er jo håbløst, siger Brasiliens danske træner Morten Soubak til ekstrabladet.dk.

- Det er jo helt hen i vejret. Så er det da klart, at der ikke kommer nogen tilskuere. Folk er vant til, at håndbold er gratis i Brasilien. Selv hvis det koster to realer, kommer der ikke nogen.

Annonce:

- De folk, der går til håndbold i Brasilien, er ikke dem med lønninger på 20-, 30- eller 40.000 realer om måneden, siger den tidligere GOG- og FCK-træner, der har trænet Brasiliens kvinder i tre sæsoner og forinden var klubtræner i tre år for herreholdet Pinheiros.

Skulle være gratis
- Jeg tror egentlig også, at forbundet var indstillet på, at det skulle være gratis, men måske er det IHF, der har sagt, at det ikke skal være det, funderer Morten Soubak.

- Jeg synes, det er ærgerligt og synd for håndbolden. Ikke bare i Brasilien, men i verdenshåndbolden som helhed, at man skal transmittere billeder af tomme haller verden rundt. De burde i det mindste have sørget for, at få nogle af de millioner af børn, der spiller håndbold i skolerne, til at kommer ind til kampene. Det er meget trist, siger Morten Soubak.

Til Danmarks kampe har der to gange været en enkelt skoleklasse eller to, men ellers er det mest 20-50 svenske og tilsvarende danske tilskuere, der har optaget plads i arenaen med plads til 5000 tilskuere.

Annonce:

Interessen er steget
I Brasiliens kamparena i Säo Paulo med plads til 11.000 tilskuere har der været omkring 4000 tilskuere, men interessen er steget i takt med Brasiliens succes.

- Jeg sagde på pressemødet torsdag, at vi skal have flere tilskuere ind, så forhåbentlig er der nogen, der lytter. Men jeg kan da se, at interessen stiger. Mod Frankrig og Rumænien gik det bedre. Da hjalp tilskuerne os og spillede med - de kiggede ikke bare på.

- Og i mixed zone efter kampene stod journalisterne nærmest i kø. Det gjorde de ikke til de to første kampe. Det virker som om, at de brasilianske medier er ved at få øjnene op for det med en større dækning, siger Morten Soubak til ekstrabladet.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: