Annonce:
Annonce:

Dansk sejr i forsvars-krigen

Danmark er klar til ottendedelsfinale mod Japan efter gysersejr over Sverige i hårdt spillet affære

Danmark og Louise Spellerberg kunne juble over endnu en sjer - denne gang over Sverige. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark og Louise Spellerberg kunne juble over endnu en sjer - denne gang over Sverige. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

SÃO BERNARDO (ekstrabladet.dk): Jan Pytlick og hans landsholdspiger sikrede sig fredag en kæmpetriumf ved VM, da de i en hårdt spillet gruppefinale besejrede Sverige med 20-19 og sikrede sig førstepladsen i VM’s Gruppe D.

Det betyder, at Danmark i ottendedelsfinalen skal møde Japan, som burde være en overkommelig modstander. Det lugter således allerede lidt af kvartfinale …

Kampen blev den forventet tætte forsvarskrig mellem to fysisk stærke 6-0-forsvar i en atmosfære, der endelig mindede lidt om VM-niveau.

Opbakning fra fodboldlandsholdet
Omkring 200 danske og svenske tilskuere skabte alene en masse larm i arenaen i São Paulo, hvor enhver lyd bliver forstærket til et rungende ekko.

Annonce:

Håndboldlandsholdet fik sågar opbakning fra det kvindelige danske fodboldlandshold, der efter 38 minutters krig på banen ankom på tilskuerpladserne fra deres træningslejr i området for at støtte kollegerne udi boldspil.

Det danske hold fik en fremragende åbning på kampen med flydende og bevægeligt angrebsspil og en hurtig 5-2-føring efter seks minutter, inden angrebsmaskinen blev stækket.

Mange udskiftninger
Der blev spillet for meget på tværs, og i det næste kvarter scorede danskerne blot to gange. Efter 12 minutter kom den første og ventede udskiftning, da Susan Thorsgaard erstattede Louise Spellerberg i angrebet, og resten af halvlegen ledte Jan Pytlick efter en angrebsopstilling, der fungerede.

Han skiftede hyppigt ud, og opererede i en periode med hele tre udskiftninger mellem forsvar og angreb. Men uden den store succes.

Annonce:

Havde danskerne svært ved at score, havde svenskerne det lige så svært - ikke mindst på grund af fremragende Christina Pedersen i målet - og nogle viljestærke og eksplosive aktioner af Louise Burgaard på højre back brød den danske målforbandelse til pauseføringen på 9-8.

Holdt i et jerngreb
Det er ikke på højre back, Danmark har problemer, for også førstevalget Line Jørgensen gjorde det udmærket - bedst i forsvaret, hvor den svenske storskytte Linnea Torstenson blev holdt i et jerngreb.

Også playmakeren Isabelle Gulldén var der styr på, men i stedet var det måske lidt uventet spillere som Tina Flognmann på stregen, fløjen Jessica Helleberg og bagspilleren Johanna Ahlm, der voldte danskerne størst problemer.

13-11 blev til 13-14, men efterhånden begyndte især playmaker Kristina Kristiansen at finde sprækkerne i den svenske beton med fine indspil til stregspillerne Louise Spellerberg og Susan Thorsgaard og Danmark kom igen i front.

Annonce:

Oppe i det røde felt
På sidelinjen var Jan Pytlick oppe i det røde felt over skiftevis præstationerne på banen, assistenttræner Kim Jensen, de IHF-delegerede og ikke mindst de igen fortvivlende inkonsekvente dommerkendelser. I hvert fald det sidste var yderst forståeligt.

På intet tidspunkt kunne spillerne vide sig sikre på, hvad de litauiske dommere ville fløjte, og frustrationerne udmøntede sig også i psykisk krig mellem de to holds spillere.

Men Ann Grete Nørgaard lod sig ikke påvirke af Linnea Torstensons råb ved et straffekast, scorede sikkert og gav selv knyttede næver retur ved 18-16-scoringen.

Karin Mortensen havde erstattet Christina Pedersen cirka midtvejs i anden halvleg og bidrog til sejren med en håndfuld store redninger i den nervepirrende slutfase, hvor danskerne hele tiden holdt sig et mål eller to foran, inden sidste kast – et svensk tremeterkast i den danske mur efter tid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: