Annonce:
Annonce:

Nyt dansk stjerneskud bag VM-sejr

Endelig kom VM i gang: Blot 19-årige Louise Burgaard fik sit helt store gennembrud i forrygende dansk sejr

Louise Burgaard spillede en stor kamp, da Danmark tirsdag besejrede Kroatien. (Foto: Lars Poulsen)
Louise Burgaard spillede en stor kamp, da Danmark tirsdag besejrede Kroatien. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

SÃO BERNARDO (ekstrabladet.dk): Hun var et af Jan Pytlicks sidste VM-kort, men Louise Burgaard viste tirsdag aften, hvorfor hun er udtaget som erstatning for skadede Camilla Dalby.

Den blot 19-årige højreback ikke bare scorede fem gange i den forrygende danske sejr på 23-19 over stærke Kroatien, hun viste også stort repertoire, kampvilje og imponerende kølighed for så ung en spiller.

Og at hun ikke er bange for blå mærker tæller også med. For der var brug for jern- og betonarbejde mod de velvoksne kroatiske skytter i den KAMP, vi har ventet på.

Trods en elendig start med ti målløse minutter og 0-4 gravede de danske håndværkere dybt i ressourcerne og tacklede kroaterne ud af banen i de næste 50 imponerende minutter.

Annonce:

Da først Trine Troelsen fik skudt hul på Jelena Grubisic i det kroatiske mål til 1-4 vendte kampen til fordel for de viljestærke danskere, der efterlod al optaktens modgang bag sig.

Mesterlige Meldgaard
Det var nu kroaternes tur til at have en ti minutter lang scoringskrise, mens Pytlicks tropper sled sig til scoringer fra forskellige positioner. Stadigvæk med høj fejlprocent i angrebet, men en klogt dirigerende Jan Pytlick dikterede dobbelt udskiftning mellem forsvar og angreb. Og det hjalp.

Susan Thorsgaard kunne dermed skabe huller på stregen i angrebet, mens Louise Spellerberg sled som besat i forsvaret ved siden af mesterlige Mette Melgaard, der tacklede på alt, hvad hun kunne komme i nærheden af.

Det danske forsvar spillede i det hele taget helt til grænsen af den tilladte hårdhed, og bl.a. kunne man nyde seks jublende danskere, da den kroatiske storskytte Andrea Penezic var blevet tacklet i gulvet ved dansk 5-4-føring.

Annonce:

Frustrerede kroater
De hårde tacklinger bekom ikke de ellers velspillende kroater vel, og frustrationerne udmøntede sig i både stresset angrebsspil, interne diskussioner og mistet kampmod. Det har Louise Burgaard til gengæld masser af.

Tvis-backen startede på højre fløj i skadede Maibritt Kviesgaards fravær, men rykkede hurtigt Line Jørgensen til undsætning på backen og spillede ganske enkelt en fantastisk kamp. Og hvis hun blev lidt hidsig over den ansigts-tackling Andrea Penezic ustraffet satte ind i første halvlegs sidste sekund ved 10-8 er det også fuldt forståeligt. Måske tændte det hende bare endnu mere.

Også Line Jørgensen kom i gang i højresiden, hvor fraværet af Kviesgaard på fløjen var tydeligt, men det var pudsigt nok en fløjscoring, der satte Line Jørgensen i gang kort før pausen.

Kroaterne fik som ventet sundet sig i pausen, men havde man troet, at kampen ville udvikle sig til en gyser, tog man fejl.

Annonce:

Imponerende dansk sejr
Danskerne klappede kroaterne ned i forsvaret, Christina Pedersen kom op på niveauet fra begyndelsen af kampen, og i angrebet blev scoringerne bredt ud på flere og flere, så både Kristina Kristiansen og Maria Fisker også satte deres vigtige præg på kampen.

Danskerne øgede til 21-15, før Kroatien med hjælp af bl.a. en dobbelt mandsopdækning skabte spænding. Men end ikke de mange mystiske kendelser fra endnu et svagt dommerpar formåede at ændre på en imponerende dansk sejr, der lover godt for resten af turneringen.

Torsdag venter Elfenbenskysten i en kamp, hvor danskerne ganske enkelt ikke må dumme sig. Og så ligner det en gruppefinale mod Sverige på fredag. Det manuskript kunne ikke være skrevet bedre af selv Jan Pytlick.

VM gruppe D, kvinder

Danmark-Kroatien 23-19 (10-8).

Danmark: Trine Troelsen 6 (2), Louise Burgaard 5, Line Jørgensen 3, Kristina Kristiansen 3 (1), Maria Fisker 2, Susan Thorsgaard 2, Ann Grete Nørgaard 1, Mette Melgaard 1.

Kroatien: Andrea Penezic 9, Katarina Jezic 3, Maja Zebic 3 (1), Miranda Tatari 2, Vesna Milanovic-Litre 1, Kristina Franic 1 (1).

Udvisninger: Danmark 7, Kroatien 5.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: