Nyt kæmpeslag for Danmark: Knæet smadret

Maibritt Kviesgaards skade er så alvorlig, at sæsonen er færdig for FCM-fløjen

Surt show for Kviesgaard (Foto: Lars Poulsen)
Surt show for Kviesgaard (Foto: Lars Poulsen)

SÃO BERNARDO (ekstrabladet.dk): Det var nøjagtig så slemt, som frygtet.

VM-holdet fik i dag den nedslående besked, at Maibritt Kviesgaards skade fra gårsdagens kamp mod Argentina er så alvorlig, at den holder hende ude resten af sæsonen.

- Kviesgaard har ødelagt det forreste korsbånd, indledte landstræner Jan Pytlick med at meddele efter landsholdets korte, taktiske ’snakketræning’ i kamparenaen i Sao Paulo-forstaden Sao Bernardo.

- Hun blev scannet sent i går aftes. Vi har fået billederne tilbage, og på dem kan vi se det. Vi kan ikke se, om der er andre skader.

Se også: VM-spiller båret fra banen

Men skaden er slem nok i sig selv, og Kviesgaard må formodes at skulle holde pause i seks til ti måneder.

Jan Pytlick fik beskeden, lige inden han steg om bord på spillerbussen, der skulle transportere spillerne fra hotellet til arenaen, og han viderebragte den til spillerne umiddelbart efter træningen.

- Men vi skal videre. Det er rigtig, rigtig synd for Kviesgaard, men vi må holde fokus på kampen i aften. Det er koldt og kynisk det, det drejer sig om. Utroligt synd for Kviesgaard, men vi har så vigtig en kamp i aften, som vi skal kanalisere al vores energi over på, siger Jan Pytlick.

Læs mere: 'Det er et kæmpeslag'

Landstræneren har allerede indkaldt Kristina Bille som erstatning. Hun ankommer sent i aften og er ikke med i aftenens kamp mod Kroatien, der spilles 20.45 dansk tid.

Maibritt Kviesgaard selv skal nu rejse hjem til Danmark, så hurtigt det kan lade sig gøre.

- Jeg ved ikke, hvor hurtigt, vi kan få hende hjem. Vi er ved at undersøge mulighederne. Hun er på hotellet, og hun fik det også først at vide, da vi kørte, siger Jan Pytlick.