AG København truet af udelukkelse

AG København har nægtet at underskrive en længerevarende TV-aftale. Det kan koste københavnerne dyrt

Mikkel Hansen og co. kan komme i klemme (Foto: Jakob Jørgensen)
Mikkel Hansen og co. kan komme i klemme (Foto: Jakob Jørgensen)

AG København blæser igen i denne sæson fremover stepperne, og har fortsat sidste sæsons succes med en førsteplads både i den hjemlige liga, men også i deres Champions League-gruppe.

Omtalen og interessen for klubben er massiv, og klubbens succes har fået klubejer Jesper 'Kasi' Nielsen til at tænke i anderledes baner. Klubben har ikke ønsket at underskrive en fire-årig lang tv-aftale med TV2 og skrev derfor - under protest - blot for en enkelt sæson, da Kasi-Jesper mener, at klubben kan tjene meget mere på tv-rettighederne, end den nuværende aftale lyder på.

Men klubbens ageren kan få alvorlige konsekvenser, da klubben kan blive udelukket fra den hjemlige turnering.

Divisionsforeningen indklager
Det er Divisionsforeningen, der har indklaget storklubben, da det ikke er tilladt kun at skrive under for et år.

- Vi har flere gange gjort AG København klart, at man ikke kan underskrive en fireårig aftale for et år. Det vil de ikke acceptere, og derfor må Disciplinærudvalget tage stilling, siger Divisionsforeningens formand Jens Christensen til Jyllands Posten

Det er Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg, der nu skal overveje en eventuel sanktion, fortæller avisen. Den beslutning forstår man ikke hos AGK.

- Det er underligt, at en forening, som vi er medlem af, tager dette skridt, siger AG København-direktør Søren Colding til avisen.

Kan få 50 gange så meget
AG Københavns ejer Jesper 'Kasi' Nielsen har tidligere overfor Jyllands Posten givet udtryk for, at han kunne få 50 gange så meget for klubbens kampe, som den nuværende aftale indbringer klubben.

AGKs enegang i TV-aftalen kan altså i yderste konsekvens betyde, at klubben bliver suspenderet både fra den hjemlige liga og også Champions League.