Annonce:
Annonce:

Pytlicks piger i speget OL-spil

En placering blandt de syv bedste garanterer Pytlicks tropper en plads i OL-kvalifikationsturneringen - men mindre kan også gøre det

Danmark jagter OL-billetter i Brasilien. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark jagter OL-billetter i Brasilien. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

SAO BERNARDO (ekstrabladet.dk): Udover medaljerne er der også pladser til OL-turneringen næste sommer på spil under kvindernes VM-slutrunde i Brasilien.

Verdensmesteren kvalificerer sig direkte til turneringen, der får 12 deltagere. Storbritannien som værtsnation, Norge (Europamester), Sydkorea (kvalificeret fra Asien), Brasilien (Panamerikansk mester) og den afrikanske mester, der findes i januar, får de fem øvrige pladser.

Babysitter og TV 2 på banen for Pytlick

Det efterlader seks pladser, som der skal spilles om i en kvalifikationsturnering med 12 hold i maj næste år.

Seks af pladserne i kvalifikations-turneringen går til nummer to til syv ved dette års VM-slutrunde, og det er det, der er Danmarks officielle målsætning. Men en lavere placering kan også gøre det, hvis et top 7-hold fra VM har kvalificeret sig på anden måde.

Annonce:

Kan ikke bruge det til noget
F.eks. er det ikke urealistisk, at allerede OL-kvalificerede Norge, Brasilien eller Sydkorea bliver blandt de syv bedste ved VM, og så kan en plads i top 8, 9 eller måske 10 også være nok til en billet til OL-kvalifikations-turneringen.

VM-rekord er ikke i fare mod lilleputter

- Jeg fokuserer på, at vi skal blive blandt de syv bedste. Slut! Alt det andet kan vi ikke bruge til noget. Så kan det vise sig, at nummer otte og ni også kommer med, og så tillykke til dem! lyder det kontant fra landstræner Jan Pytlick - der faktisk har endnu en mulighed for at holde liv i OL-drømmen.

For som altid til en håndboldslutrunde kan det være svært at holde regnskab på de forskellige placeringers betydning. Men bliver Norge verdensmester, er Danmark faktisk også sikret en plads i OL-kvalen.

Endnu en mulighed
Det sker, fordi EM’s nummer to (Sverige) i så fald overtager pladsen ved OL som ’EM-vinder’. Det vil igen medføre, at EM’s nummer tre (Rumænien) og fire (Danmark) deltager i OL-kvalen i stedet for nummer to og tre.

Og der er faktisk endnu en mulighed for at sikre sig en plads i OL-kvalifikationsgrupperne.

Ærlige Pytlick: Kender ingen af dem

Bliver Sverige og Rumænien blandt de syv bedste, rykker det Danmark op i hierarkiet fra pladserne sikret ved EM i fjor og dermed ind i OL-kval-spillet ad bagvejen, fordi Danmark blev nummer fire og dermed lige uden for de pladser, der bliver fordelt ad den vej.

Puha! Det er ikke nemt at holde styr på - men Danmarks muligheder for at holde liv i OL-drømmen er mangfoldige!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: