Hver femte håndboldspiller er skadet

Hver eneste uge er 21 procent af Danmarks elitehåndboldspillere skadet, viser ny omfattende undersøgelse

Tidligere landsholdsspiller Merete Møller måtte give op over for sine skader (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Tidligere landsholdsspiller Merete Møller måtte give op over for sine skader (Arkivfoto: Lars Poulsen)

Hver femte håndboldspiller må hver eneste uge sidde uden for på grund af skader.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Institut for Folkesundhed, der har fulgt 517 elitespillere gennem mere end et halvt år.

Tallene er lige så dårlige som for fem år siden, og det bekymrer den tidligere landsholdsspiller Merete Møller, der står bag undersøgelsen.

- Det, synes jeg faktisk, er bekymrende i og med, at vi alle går og tror, at vi gør mere for forebyggelse, end vi gjorde for 10 år siden. Og gør vi det, så kommer det i hvert fald ikke til udtryk i antallet af skader, siger Merete Møller til Dansk Håndbold Forbunds (DHF) hjemmeside.

Se også: Håndboldkvinder ramt af endnu et afbud

Mere end en tredjedel af skaderne er tilbagevendende skader, der skyldes manglende restitution.

Både senior- og ungdomsspillere har deltaget i undersøgelsen, og Merete Møller mener, at tallene kræver handling - især i ungdomsrækkerne.

- Jeg synes, tallet bør blive lavere, men særligt synes jeg, der skal være mindre pres på de unge.

- Min personlige holdning er, at der bør være et helt andet fokus i forhold til antallet af kampe og pres på de unge spillere. Det, synes jeg, vi kan gøre bedre.

- Jeg er klar over, at det er en kæmpe opgave at finde en løsning, men jeg synes også, det er ærgerligt ikke at se det som den udfordring, det er, i stedet for bare at konstatere, at det er svært, siger Merete Møller.