Henriette Mikkelsen dropper håndbolden

Viborg HK og Henriette Mikkelsen går hver til sit før tid. Håndboldspilleren skal i stedet være lærer

Et halvt år tidligere end ventet siger håndboldspilleren Henriette Mikkelsen farvel til sin klub Viborg HK. Det bliver samtidigt et farvel til håndbolden. Et nyt job trækker spilleren væk fra hallerne.

Mikkelsens kontrakt med den jyske håndboldklub stod til at udløbe til sommer, og hun havde allerede meldt ud, at hun agtede at indstille karrieren der.

Hun bad dog klubben om lov til at ophæve kontrakten allerede nu, og det indvilgede Viborg HK i.

Dermed blev onsdagens pokalsemifinale mod Randers det sidste opgør i karrieren for fløjspilleren, der opnåede 244 kampe i den grønne trøje og mere end 1000 mål.

- Jeg føler selvfølgelig, at jeg på en eller anden måde svigter holdet og klubben, men heldigvis har jeg fået stor opbakning til min beslutning, fortæller Henriette Mikkelsen i en pressemeddelelse fra Viborg HK.

Her oplyser hun også, at hun allerede torsdag begynder i sit nye job, en lærerstilling på en specialskole for børn med sociale og emotionelle problemer.

- Jeg er utrolig glad og taknemmelig for, at klubben har prioriteret det menneskelige hensyn i den her situation og på den måde været med til at give mig muligheden for at sige ja til den store chance, jeg har fået.

Sportschef i Viborg HK, Susanne Munk Wilbek, forklarer, at det er håndboldspillerens store indsats for klubben, der hjalp dem med at træffe beslutningen. Også selv om man kunne have tvunget hende til at blive:

- I en situation, som betyder så meget for hende, har vi derfor valgt at lade de menneskelige hensyn veje højest og give hende muligheden for at få en drømmestart på sin civile karriere, siger hun.

Mikkelsen nåede i sin karriere at vinde tre Champions League-titler, fem danske mesterskaber og fem pokaltitler.

Hun scorede desuden det afgørende straffekast i Danmarks sejr ved OL-finalen mod Sydkorea i 2004.