Efter Lars' død: Det her gør ondt

Ribe-Esbjerg er fortsat dybt berørt af Lars Olsens død. Men det er vigtigt, at spillerne snart kommer i gang igen på banen, mener sportschef

Lars Olsen i aktion mod Team Sydhavsøerne minutter inden kollapset søndag. (Foto: Anders Knudsen/Folketidende)
Lars Olsen i aktion mod Team Sydhavsøerne minutter inden kollapset søndag. (Foto: Anders Knudsen/Folketidende)

Sorgen præger i den grad håndboldklubben Ribe-Esbjerg bare to dage efter Lars Olsens tragiske dødsfald.

Den 23-årige spillers kollaps under en kamp har rystet den vestjyske klub.

Dels fik spillere, pårørende i truppen og familien især psykologhjælp i Nykøbing Falster efter kampen i Maribo søndag. Og det er blevet fulgt op efterfølgende af mere professionel hjælp til de, der ønsker det.

Det fortæller sportschef Sune Agerschou til ekstrabladet.dk.

- Vi var samlet i går, og vi skal også mødes i dag. Og der er kommet hjælp til udefra i form af psykologer, siger han.

Tvillingbror Søren og de øvrige spillere er dybt berørt af tragedien. Og Agerschou erkender, at det er svært.

Stor støtte til klubben
- Det gør ondt. Det gør det. Og det vil det gøre længe. Men vi bliver nødt til at improvisere dag til dag. Derfor har vi endnu ikke planlagt en decideret mindehøjtidelighed eller markering. Men onsdag eller torsdag sætter vi os sammen og snakker fremtid. Også sportsligt. Det er jo vores arbejde, siger Agerschou.

På facebook er der oprettet en støtteside til minde om Lars Olsen, hvor der i skrivende stund er mere end 12.000 medlemmer. Klubben har også følt varmen udefra.

- Vi har fået mange tilkendegivelser. Og det vil vi meget gerne takke for. Det er flot, og vi er meget glade for det, siger han.

Foreløbig er klubbens ligakampe i landets næstbedste række udsat på ubestemt tid på DHF's initiativ. Men man skal ikke vente for længe med at komme i omdrejninger igen, mener sportschefen.

- Vi har det ikke særlig godt lige nu. Men jeg tror, at det vigtigt for drengene, at de kommer i gang med noget bold. Det er vigtigt at få rørt sig fysisk, siger han.