Mestertræner fyret i Aalborg

Jakob Vestergaard er fortid som træner for herreholdet i Aalborg

Farvel - Jakob Vestergaard er den seneste i rækken af fyrede trænere i Aalborg. (Foto: Ernst van Norde)
Farvel - Jakob Vestergaard er den seneste i rækken af fyrede trænere i Aalborg. (Foto: Ernst van Norde)

Den tidligere guldtræner Jakob Vestergaard er fortid hos nystartede Aalborg Håndbold.

Efter fredagens pinlige nederlag mod mændene i hans gamle klub Viborg blev den forhenværende succesrige dametræner sæsonens første trænerfyring.

- Vi finder ikke, at holdets spillemæssige niveau er der, hvor vi kan forvente det, og vi har over de seneste uger ikke set de fornødne fremskridt i træningslokalet og i kampene.

- Vi har et hold, der har kvaliteterne til at spille med i toppen af ligaen og for, at det skal lykkes, skal vi fungere som et hold. Det har desværre udviklet sig i negativ retning kulminerende med den katastrofale indsats i Viborg fredag aften. Derfor skrider vi til handling nu for at komme på rette kurs og indfri klubbens ambitionsniveau, siger direktør Jan Larsen i en pressemeddelelse.

Hevet en gammel kending frem
Aalborg Håndbold, tidligere AaB, har endnu en gang hevet den gamle træner Per Jessen frem til at få styr på et stjernespækket mandskab, som slet ikke har levet op til forventningerne.

Per Jessen skal sammen med assistenten Morten Secher få tidlgere danske mestre med nordiske stjerner som Kristian Kjelling, Jonas Larholm, Håvard Tvedten m.fl. til at spille sammen som et tophold.

Det er ikke første gang, at Aalborgs direktør Jan Larsen smider en træner på porten.

Flere prominente navne
Før Jakob Vestergaard har prominente navne som bl.a. Ryan Zinglersen, Lars Friis Hansen og svenskeren Anders Fältnes prøvet det samme i Limfjordsbyen, hvor lunten er kortere end mange andre steder.

Og Jakob Vestergaard kender selv turen, da han i fjor blev gjort ansvarlig for Viborg-damernes nedtur og smidt på porten før tiden.

Alligevel blev han ansat i Aalborg, men først efter at Nordsjællands Henrik Kronborg, nu assistent i Kolding, og norske Christian Berge, Elverum, havde sagt nej.

- Jeg er meget skuffet og meget, meget overrasket. Jeg er meget overrasket over, at lunten var så kort, og at det er kommet hertil.

- Jeg er skuffet over, at jeg ikke fik lov til reelt set at komme ordentlig i gang, inden det var slut. Men det er ude af mine hænder - det er jo en beslutning, de har truffet, siger Jakob Vestergaard til sporten.tv2.dk.