Pytlick presset før mødet med Spanien

Danmark skulle meget gerne vinde over Spanien, hvis målet om en semifinaleplads ved GF World Cup skal nås

Jan Pytlick har brug for en sejr. (Foto: Ernst van Norde)
Jan Pytlick har brug for en sejr. (Foto: Ernst van Norde)

Kvindernes GF World Cup i håndbold er dårligt kommet i gang, før landstræner Jan Pytlick allerede er en presset mand.

Nederlaget til Rusland på 28-31 betyder, at Danmark skal vinde over Spanien onsdag aften for at kunne være sikker på selv at kunne afgøre, om holdet skal spille med i de afgørende kampe i weekenden.

Pytlick tager dog afslappet på situationens alvor.

- Det er fantastisk, at vi får lov at være lidt presset. Det er jo sådan, det foregår ved et mesterskab, hvor man nogle gange skal vinde for at gå videre, siger træneren.

Han er dog også klar over, at det vil være en slem streg i regningen, hvis weekendens slutkampe i Aarhus ikke har dansk deltagelse.

- Det ville først og fremmest være ærgerligt for arrangementet, men også for os selv. For så går jo vi glip af to kampe, og vi har stadig en masse ting, vi skal have prøvet af, siger Pytlick.

Han har selv bedt om at møde Spanien i indledende runde, fordi det er et mandskab, der spiller på samme måde som de kommende VM-modstandere Uruguay, Argentina og Elfenbenskysten.

- De spiller et meget offensivt forsvarsspil og er vel næsten det stik modsatte hold end Rusland.

- De har mange lette og superhurtige spillere, og man skal være taktisk klog for at dække dem op, siger han.

Taber Danmark igen, må Spanien ikke slå Rusland torsdag, og samtidig kan danskerne blive tvunget til at vinde stort over Sverige for at slutte som et af de to bedste hold i gruppen.