Stjerner takker nej til Kasi-Jesper

Farvel Bielecki: Polsk Kasi-kaos giver dansk stortalent chancen i AG København næste sæson

Karol Bielecki er stadig blandt verdens bedste backer, selv om han har mistet sit venstre øje. Trods tidligere udmeldinger ser det nu ud til, at han ikke kommer til AG København i denne omgang. (Foto: Lars Krabbe)
Karol Bielecki er stadig blandt verdens bedste backer, selv om han har mistet sit venstre øje. Trods tidligere udmeldinger ser det nu ud til, at han ikke kommer til AG København i denne omgang. (Foto: Lars Krabbe)

Det er yderst sjældent, man får chancen for at føre en fornuftig samtale under tre øjne med en af verdens hårdest skydende håndboldspillere.

Men lige præcis i tilfældet Karol Bielecki har Kasi-Jesper Nielsen haft gyldne muligheder som bestyrelsesformand i den klub, han ikke længere må have indflydelse på: Rhein-Neckar Löwen.

Nu ender det så med, at hverken enøjede Karol Bielecki eller Krysztof Lijewski kommer til AG København i denne omgang, selv om Jesper Nielsen allerede i maj bramfrit pralede af sine polske forstærkninger.

De to polske sluggere foretrækker så absolut at blive i Rhein-Neckar Löwen, selv om de må sluge en alvorlig lønnedgang. Mere træk er der altså heller ikke i AG København og den danske liga.

Svensker på omvej
Til gengæld henter AG København stortalentet, den 105 kilo tunge hardhittende holbækker Mads Larsen hjem fra lejemålet i Nordsjælland Håndbold.

Den 19-årige sjællænder, der kan tordne bolde i mål fra alle tre positioner i bagkæden, har netop været med udviklingstruppen i Brasilien, men kan roligt belave sig på at skulle træne med Mikkel Hansen og co. i den kommende sæson.

Det polske sammenbrud har også haft konsekvenser for svenske Kim Ekdahl du Rietz, der skulle have været direkte til Rhein Neckar-Löwen, men i stedet må en omvej over franske Nantes - fordi den tyske klub ikke slap af med dyre Karol Bielecki .

Accepterer lønnedgang
Den spegede sag bunder bl.a. i, at Bielecki ifølge sin kontrakt skulle have 65 pct. af sin løn fra klubben og resten via Kasi-Jesper og Pandora.

Tilsvarende signede klubben Krysztof Lijewski i Hamburg mod at betale 40 pct. af hans løn, mens resten af den månedlige hyre på 35.000 euro skulle komme via danskeren og hans selskaber.

Jesper Nielsen må ikke have sportslig og økonomisk indflydelse i to klubber samtidig og var derfor sikker på, han gjorde alle en tjeneste ved at omdirigere den polske duo til den københavnske Vestegn. Men polakkerne sprang alligevel i målet.

Karol Bielecki, der under dramatiske omstændigheder mistede sit ene øje under kamp, har erkendt, at klubben ikke kan fylde det hul, Kasi-Jesper efterlader - og har derfor accepteret en lønnedgang på 20 procent.

Krysztof Lijewski, der nåede at se på lejlighed i København, men nu kigger på hus i Heidelberg, får et endnu større løndyk og må se, om han kan få tingene til at hænge sammen for lidt over 20.000 euro om måneden.

0 kommentarer
Vis kommentarer