Håndboldpiger risikerer Norge til VM

Det danske håndboldlandshold risikerer VM-gruppe med Norge, Tyskland og Spanien

Lærke Møller, Camilla Dalby og co. kan ende med både skidt og kanel ved VM-lodtrækningen i Brasilien. (Foto: Jens Dresling)
Lærke Møller, Camilla Dalby og co. kan ende med både skidt og kanel ved VM-lodtrækningen i Brasilien. (Foto: Jens Dresling)

Modsat herrerne er det danske kvindelandshold seedet helt efter planen, når der 2. juli trækkes lod til VM i håndbold i Brasilien til december.

Takket være fjerdepladsen ved EM på hjemmebane sidste år er Danmark at finde i andet seedningslag sammen med de asiatiske mestre fra Kasakhstan, Frankrig og Montenegro.

Topseedede er EM's tre bedste: Norge, Sverige og Rumænien samt de forsvarende verdensmestre fra Rusland.

Tredje lag består af Holland, Kroatien, Brasilien og Angola, mens fjerde og sidste lag består af Tyskland, Tunesien, Korea og dét land, der klarer sig bedst ved de Pan-amerikanske mesterskaber.

Femte lag består af Kina, Spanien, Elfenbenskysten og et hold, der har betegnelsen 'Pan-amerika 2', mens nederste lag består af 'Pan-amerika 3', Japan, Island og Australien.

Derfor kunne en ønske gruppe bestå af eksempelvis Sverige, Angola, 'Pan-amerika 1', Elfenbenskysten og Australien.

Omvendt er en mareridtsgruppe bestående af de norske europamestre, værterne fra Brasilien, Tyskland, Spanien og Island.

De Pan-amerikanske mesterskaber, til dem der skulle være interesseret i det, afvikles i begyndelsen af juli.

For nylig var det danske herrelandshold grundet sære regler kun seedet i andet lag ved EM-lodtrækningen. Alligevel havnede holdet i en regulær drømmepulje.

0 kommentarer
Vis kommentarer