Andersson skal føre AGK til tops i Europa

Svenskeren Magnus Andersson ser frem til at blive en del af den sportslige ledelse i AG København.

AG København kunne i maj fortælle, at den ambitiøse håndboldklub ville ansætte Magnus Andersson. Ikke som træner, men som en del af den sportslige ledelse.

Skiftet falder officielt først på plads den 1. juli, men allerede nu har svenskeren haft de første møder med den nuværende trænerstab. Og opgaven bliver at føre AGK op blandt de bedste hold i Europa.

- Min rolle bliver at bidrage med min erfaring, rutine og idéer i den sportslige ledelse, hvor vi sammen skal arbejde for at nå målet om at nå den absolutte top i international håndbold, siger Andersson i en pressemeddelelse.

Den 45-årige svensker har tidligere været træner for FC København i fem år, men han smuttede i 2010, da FCK blev opslugt af AGK.

Han har været landstræner for Østrig siden 2010, men stopper i den stilling for at kunne koncentrere sig om AGK-holdets store ambitioner i Champions League.

- Jeg er utrolig stolt over at blive tilknyttet AG København. Det seneste år har jeg været landstræner i Østrig. Det har været en spændende tid, men savnet af at arbejde med et klubhold i dagligdagen var for stor.

- Jeg har fulgt tæt med i, hvad der er sket og sker i AG København, og det har været meget imponerende at være vidne til fra udlandet, forklarer Andersson.

I sin aktive karriere nåede Andersson 307 landskampe for Sverige, som han blandt andet vandt to gange VM-guld og fire gange EM-guld med. Det er den erfaring, som skal bruges i jobbet, forklarer AGK-direktør Søren Colding.

- Skal vi indfri vores store ambitioner om at nærme os den absolutte top i Europa, har vi ingen prøvetid. Vi har derfor besluttet at tilføre AG København erfaring fra øverste lag i den internationale håndboldverden, og i dén profil passer Magnus Andersson perfekt.

- Han har en enorm rutine som både spiller og træner på allerhøjeste niveau, og han har - præcis som AG København - ambitioner om at vinde det hele, siger Colding.

0 kommentarer
Vis kommentarer