Wilbek overvejer B-hold til EM

Ulrik Wilbek vil måske spare nogle af de bedste spillere til det kommenden EM, så de i stedet er helt frisk til sommerens OL.

Wilbek overvejer at spare sine bedste spillere til januar måneds EM (Foto: Lars Poulsen)
Wilbek overvejer at spare sine bedste spillere til januar måneds EM (Foto: Lars Poulsen)

Når der i dag trækkes lod til den indledende puljer til vinterens EM i Serbien, er Danmark på mystisk vis havnet i andet seedningslag. Det fik Ulrik Wilbek op i det røde felt, men nu kan det vise sig, at det ikke betyder lige så meget alligevel.

For landstræneren overvejer, om han skal spare flere af sin spillere til EM-slutrunden, så de i stedet er helt klar til OL i London senere næste år, som holdet satser kraftigt på.

Læs også: Wilbek: Lav det system om

- Det er meget vanskeligt at lade være med at gå efter at vinde det hele, men det er imidlertid relevant at spørge, om det er realistisk at nå topformen hele tre gange på en sæson. I 2012 har vi EM i januar i Serbien, vi har en olympisk kvalifikationsturnering i Danmark i april, og klarer vi den, har vi en olympisk turnering i juli i London, siger Wilbek til Politiken.

Det er altså et travlt 2012, der venter forude for de danske herrer. Derfor kan det være nødvendigt at nedprioritere nogle af turneringerne, fortæller Wilbek.

- Vi har jo prøvet at vinde EM, vi har netop været i en VM-finale, men OL har aldrig været en rigtig succes for mændene. Det vil vi gerne ændre, og det er derfor, jeg gør mig tanker om, hvordan den kommende sæson skal gribes an, bl.a. ud fra den betragtning, at vi næppe kan det hele.

Se her, hvordan Wilbek frygter den danske EM-pulje kommer til at se ud

- Derfor overvejer jeg grundigt, hvordan sæsonen skal gribes an. Og da OL i London hele tiden har været det langsigtede medaljemål for landsholdet, kan jeg godt forestille mig, at jeg vil satse mere på OL end på EM i Serbien. Jeg siger ikke, at det bliver sådan, men at jeg kan forestille mig det – for vi har tidligere set andre nationer gøre det, fortæller landstræneren.

Du kan se, hvem Danmark kommer i pulje med til EM, senere i dag på ekstrabladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer