Wilbek: Lav det system om nu

- Det er helt ude i hampen, raser landstræneren, der finder det grotesk, at Tyskland kan blive seedet højere end Danmark

Ulrik Wilbek kaldte tidligere i dag EHF's beslutning for 'korrupt'. Nu er landstræneren faldet ned - og kalder nu bare afgørelsen for 'helt ude i hampen'. (Foto: Lars Poulsen)
Ulrik Wilbek kaldte tidligere i dag EHF's beslutning for 'korrupt'. Nu er landstræneren faldet ned - og kalder nu bare afgørelsen for 'helt ude i hampen'. (Foto: Lars Poulsen)

Landstræner Ulrik Wilbek er målløs og kalder hele situationen om Tysklands topseedning på bekostning af Danmark i lodtræningen til næste EM-slutrunde i Serbien for grotesk.

Seedningen er - på baggrund af en regel, som ’ingen’ kendte til - lavet på baggrund af resultaterne i EM-kvalifikationen og ved det seneste EM, hvor Danmark blev nummer fem, og Tyskland nummer ti.

Derfor troede Danmark, at de som gruppevinder og EM-5’er ville blive topseedet, fordi EM-3’eren Island ikke vandt deres gruppe. Men da tyskerne netop har vundet deres kvalifikationsgruppe foran Island, overtager Tyskland i stedet Islands topseedning.

- Det er helt ude i hampen, raser landstræneren.

- Man kan da ikke topseede et hold, der ikke har præsteret ved de seneste fem slutrunder i træk, siger Ulrik Wilbek til ekstrabladet.dk.

- Det er jo åbenbart en meget fiffig regel, som de ikke har fået kommunikere ud. Det giver ingen mening overhovedet, for så havde vi jo på forhånd ingen mulighed for at blive topseedet, eftersom vi ikke var i gruppe med nogen af de fire bedste fra EM.

DHF: Vi protesterer ikke
Wilbeks stortalent brækker benet

- Og det kunne vi ikke komme, fordi vi var topseedet ved lodtrækningen til kvalifikationsgrupperne. Det er virkelig latterligt. Men de siger, det har været sådan hele tiden

- Er det noget, de har fundet på, fordi det er Tyskland?

- Nej, det tror jeg nu ikke. Det er bare en helt åndssvag regel, der er lavet af jurister og ikke af sportsfolk.

- Synes du, DHF burde protestere?

- Nej, for vi kan jo ikke protestere over en regel, der ikke findes. Men vi må se, om vi i retfærdighedens navn kan få den ændret.

- Der er mange andre muligheder for at seede. Man kan sige, at det er de fire bedste fra seneste EM. Så ville vi heller ikke blive topseedet, men det ville være fair nok. Man kan sige, at det er de bedste gruppevindere plus den forsvarende mester.

- Men jeg synes, man burde lave en rangering på baggrund af for eksempel de seneste tre års resultater ved store mesterskaber - EM, OL og VM, siger Ulrik Wilbek til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer