Her er Wilbeks skrækgruppe

Den danske landstræner frygter en EM-gruppe med de tre medaljevindere fra VM i samme gruppe

Franske Nikola Karabatic kan igen blive modstander ved EM-slutrunden. (Foto: AP)
Franske Nikola Karabatic kan igen blive modstander ved EM-slutrunden. (Foto: AP)

Danmark er helt uforvarende havnet i andet seedningslag ved lodtrækningen til næste års EM-slutrunde i herrehåndbold i Serbien.

Det europæiske håndboldforbund EHF har på baggrund af en ’glemt regel’ topseedet Tyskland på bekostning af Danmark, og det åbner for en decideret skrækgruppe ved EM med de tre medaljevindere fra VM i Sverige i januar.

- Det værste, der kan ske, er, at vi kommer i en gruppe, der hedder Frankrig, Danmark og Spanien. Så har vi de tre medaljevindere fra VM i samme gruppe.

- Hvis vi så samtidig kommer i halvdel med Kroatien, kan det vel ikke blive værre, siger landstræner Ulrik Wilbek til ekstrabladet.dk.

Læs også:
EHF snyder Danmark for topseedning
Wilbek: Lav det system om nu

DHF: Vi protesterer ikke
Wilbeks stortalent brækker benet
Wilbek: Decideret korrupt
Sådan foretages EM-lodtrækningen

- Ønskelodtrækningen er nok en gruppe med Tyskland eller Polen, men det bliver meget afgørende, hvilke hold, man kommer i halvdel med. Så hvis vi kommer i halvdel med de to hold, og Frankrig og Kroatien kommer i den anden halvdel, kan det ikke være bedre, siger Wilbek.

De fire topseedede hold er Frankrig, Kroatien, Polen og Tyskland, mens Danmark er i andet seedningslag sammen med Ungarn, Norge og Sverige.

Tredje seedningslag består af hold, der ikke vandt deres EM-kvalifikationsgrupper, heriblandt Spanien, der var i gruppe med Kroatien. De andre hold er Tjekkiet, Island og værtsnationen Serbien.

I fjerde seedningslag finder man Rusland, Slovenien, Makedonien og Slovakiet:

0 kommentarer
Vis kommentarer