Pytlicks piger klar til samba-VM

Modpolen: Danmarks håndboldpiger rejste sig efter svag start og skal nu til VM i Brasilien

Rikke Skov og co. var i krise i første halvleg, men de rev sig alligevel videre til VM i Brasilien. (Foto: Lars Poulsen)
Rikke Skov og co. var i krise i første halvleg, men de rev sig alligevel videre til VM i Brasilien. (Foto: Lars Poulsen)

- Kom nu! Vi skal få dem til at sejle rundt.

Sådan lød det fra landstræner Jan Pytlick i en time-out. Det var midt i første halvleg, da Danmark var bagud 7-9. Måske havde håndboldchefen valgt sit ordvalg med rettidig omhu i det, dr endte med en sikker dansk sejr på 24-19 og billetter til VM i Brasilien i december i hus.

Indtil den ét minut lange tænkepause, var det hjemmeholdet, der havde sejlet rundt i Randers Fjord og nærmeste omegn. I foruroligende grad.

Alt var gået galt
Nok havde håndboldpigerne et komfortabelt forspring på 23-16 efter den første VM-kvalifikationskamp i polske Elblag. Men bagud 7-10 lige efter Pytlicks opråb, var alt muligt. ALT var gået galt.

Vaklende forsvar. Ingen redninger. Nul knaldeffekt i angrebet. Der oven i købet var behæftet med fejl i begynderklassen. Men, men, men.

ALT ændrede sig. Godt ord igen, kunne landsholdet sige til det tålmodige og entusiastiske publikum. Straks fra starten af anden halvleg blev Polen sat på plads.

Lene Rantala havde redninger, bl.a. to straffekast, og viste reflekser, som ingen ville tro muligt hos en snart 43-årig målvogter. Camilla Dalby, der ellers har virket desillusioneret efter Randers-derouten mod FC Midtjylland i DM-finalerne, kunne pludselig finde sit sande jeg.

Svingende standard
Sådan var der så mange individuelle præstationer, der var lysår og nat-og-dag-snitter fra den slatne indledning. Og kollektivet fulgte som sædvanligt med de personlige indslag. Resultat og passende belønning:

Hallo, ovre i brasilianske Sao Paolo: I december kommer de danske håndbold-brasiiild og blander sig i kampen om VM. Syv overskydende mål ude og fem hjemme i kval-kampene mod Polen er ikke til at fejlvurdere.

Arbejdet er gjort færdigt af Pytlick-staben. På professionel vis. Så betyder det - akkurat som hos Wilbek-drengene forleden - mindre, at spillets kvalitet har været af svingende standard.

Udvidet kampgejst
Intet betyder mere end selve kvalifikationen til slutrunden. Resten er hurtigt glemt - hvorimod det smertefuldt erindres, at Danmark dumpede i den indledende øvelse til VM i 2007. Det skete mod Ukraine. Men mod Polen var det rimeligvis fuld gevinst.

Gæsterne i Randers med den snart forhenværende DHF-formand Per Rasmussens søn, Kim, som træner, havde ikke forventet andet - selv om der tydeligvis var liflige dufte i næseborene og udvidet kampgejst ved føringen på 10-7.

Derimod må en stor håndboldnation på kvindesiden, Ungarn, nøjes med at studere VM i tv. Ungarerne blev slået ud af Tyskland.

21 hold er klar til VM i Brasilien - se listen her.

1 af 2 Jan Pytlick måtte både tage sig hovedet og råbe højt i første halvleg. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Rikke Skov og co. var i krise i første halvleg, men de rev sig alligevel videre til VM i Brasilien. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer