Pytlick tavs om fremtidsplaner

Mette Melgaard takker af søndag i Randers, også landstræner Jan Pytlick kan snart være fortid på holdet.

Han har kontrakt til efter OL næste år. Men Jan Pytlick vil ikke sige noget om, hvad der så skal ske (Foto: Jens Dresling)
Han har kontrakt til efter OL næste år. Men Jan Pytlick vil ikke sige noget om, hvad der så skal ske (Foto: Jens Dresling)

Kvindelandsholdets træner Jan Pytlick skal søndag forsøge at guide sine spillere til sejr, uafgjort eller blot et spinkelt nederlag mod Polen, så er VM-billetten sikret.

Danskernes odds for at indløse billet til slutrunden i december er gode efter en sejr på syv mål i det første opgør i Polen, så umiddelbart synes de sportslige udsigter gode for de danske håndboldkvinder, men mulige udfordringer lurer.

Esset Mette Melgaard indstiller landsholdskarrieren efter søndagens returkamp mod Polen, og også landstræner Jan Pytlick kan være på vej væk fra nationalmandskabet.

- Min kontrakt udløber efter OL næste år. Her og nu ønsker jeg ikke at kommentere på mine fremtidsplaner.

- Men jeg kan fortælle så meget, at jeg i løbet af sommeren tager en snak med DHF's ledelse. Første herefter meldes der noget ud i offentligheden, siger Jan Pytlick til B.T.

Avisen skriver, at Jan Pytlick rygtes til de nykårede mestre fra FC Midtjylland, men de spekulationer vil landstræneren ikke bidrage til.

- Ingen kommentarer, siger han.

Vinder de danske kvinder samlet over Polen, er VM-billetten i hus. Herefter er der VM-forberedelse på programmet, og derudover skal holdet forsøge at kvalificere sig til OL i London næste sommer.

En, der med sikkerhed ikke er med til den tid, er Mette Melgaard. Hun tog tidligere i karrieren en lang pause fra landsholdet, men vendte i 2009 tilbage i rødt og hvidt. Hun har været en vigtig brik de seneste år, men efter søndagens kamp i Randers er det slut.

- Jeg bor i Esbjerg, hvor jeg skal arbejde 20 timer om ugen i et advokatfirma. Når man lægger transporttiden og et hav af kampe for Randers til, får jeg rigeligt at se til, siger Mette Melgaard til Ekstra Bladet.

Jeg vil simpelt hen ikke byde min nye arbejdsgiver også at være meget væk med landsholdet. Det er en vemodig beslutning. Men den er også nødvendig, siger hun.

Danmark vandt det første opgør mod Polen med 23-16. Søndagens returkamp i Randers fløjtes i gang klokken 20.15.

0 kommentarer
Vis kommentarer