Viborg: Vi tigger ikke

Den danske pokalvinder afviser, at den skulle have tigget det europæiske håndboldforbund om en plads i Champions League

Rikke Skov og co. måtte nøjes med en for klubben skuffende tredjeplads i denne sæson. (Arkivfoto: Jesper Nørgaard Sørensen)
Rikke Skov og co. måtte nøjes med en for klubben skuffende tredjeplads i denne sæson. (Arkivfoto: Jesper Nørgaard Sørensen)

Tidligere i dag kom det frem, at Viborg ville prøve at 'tigge' sig til en plads i Champions League i næste sæson hos det europæiske håndboldforbund EHF, efter at det kiksede for pokalvinderne selv at spille sig deltagelse i den fornemste klubturnering.

Men den udlægning afviser klubben nu.

- Viborg HK ønsker at gøre det helt klart, at klubben ikke har tigget eller har til sinds at tigge om en plads i næste sæsons Champions League for kvinder, sådan som det bliver fremlagt i visse medier tirsdag, skriver klubben i en pressemeddelelse, der fortsætter således:

- Når det overhovedet er kommet på tale, at Viborg HK måske kan komme med i Champions League i kraft af tredjepladsen i Guldbageren Ligaen, hænger det sammen med, at der findes en del fortilfælde, hvor hold fra andre lande har meldt afbud til Champions League af økonomiske eller sportslige årsager.

Redaktionel stramning
- I disse tilfælde har Europæisk Håndbold Forbund tildelt et eller flere Wild Cards til hold fra de stærkeste håndboldnationer for at 'fylde turneringen op'. Her vil Danmark som suverænt højest rangerede nation i europæisk kvindehåndbold naturligvis være en oplagt kandidat til sådan et Wild Card.

- Det så man blandt andet i 2008, hvor Anja Andersens FCK-mandskab fik en ekstra dansk plads i Champions League, efter de havde vundet bronzemedaljer i Danmarksturneringen den forudgående sæson.

- Viborg HK har således blot gjort EHF opmærksom på, at skulle en tilsvarende situation opstå i år, vil klubben naturligvis meget gerne deltage i turneringen. At der skulle være tale om tiggeri, må derfor siges at være udtryk for en betydelig 'redaktionel stramning', skriver Viborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer