Dalby har guld i venstrearmen

Camilla Dalby skød Randers på vej mod DM-guldet med storkamp i tæt dyst mod FCM

Camilla Dalby var storskydende i første halvleg af den første DM-finale. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Camilla Dalby var storskydende i første halvleg af den første DM-finale. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Camilla Dalby har guld i venstrearmen. Før den første DM-finale blev landsholdsbacken kåret til ligaens mest effektive spiller - efter en sæson med nu 197 mål i 27 kampe - og i 23-20-sejren over FCM Håndbold fredag eftermiddag var Dalby igen den store spiller med otte mål.

Stort set alle Dalbys scoringer blev hamret ind fra distancen i en kamp, hvor netop ligatopscorerens langskud var den afgørende forskel før søndagens returkamp i Ikast.

Randers kom bedst fra start og førte 8-3 efter 14 minutters spil, hvor gæsterne havde yderst svært ved at finde sammenhæng i eget angrebsspil og huller i Randers-forsvaret.

Udgik med knæskade
Chana Masson stod fremragende, og Randers' 5-1-forsvar med fokus på at pille Linnea Torstensson ud af spillet var bevægeligt og forudseende med alle aftaler på plads, mens FCM spillede hektisk, stort set uden stregspil og tilmed uafklaret i overtalsspillet.

Ved 11-5 udgik Berit Kristensen med en knæskade, men umiddelbart slog det ikke hjemmeholdets spil i stykker i en første halvleg af noget svingende kvalitet.

Men fra 14-8 kort efter pausen ændrede kampen alligevel karakter. FCM begyndte at kunne score!

Småtræt hjemmehold
Fra 18-13 begyndte midtjyderne at æde sig ind på et Randers-hold, hvor Nina Wörz, Camilla Dalby og Katrine Fruelund begyndte at spille mere og mere idefattigt i angrebet.

Og i de sidste 20 minutter havde et småtræt hjemmehold svært ved at åbne de velfightende gæsters forsvar.

FCM kom på 18-20 med 10 minutter igen, og på det tidspunkt var Berit Kristensen trods holdets store bredde savnet.

Første DM-guld lurer
Lærke Møller havde samtidig spillet sig op hos gæsterne, og med to minutter igen kom FCM på 20-21 efter en længere periode med hektisk, nervøst og fejlpræget spil hos begge hold.

Men scoringer af Nina Wörz og en glimrende Maria Fisker afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel og den 17. ligasejr i træk.

Randers kan med sejr eller uafgjort søndag snuppe det første DM-guld efter sidste sæsons sølvmedaljer, mens FCM - der blot har scoret 53 mål i tre kampe mod Randers i denne sæson - skal vinde for at tvinge de to hold ud i en tredje og afgørende kamp.

1 af 3 Berit Kristensen blev hjulpet fra banen med en knæskade. De første meldinger lyder ifølge TV 2 på en meniskskade. (Foto: Rene Schütze)
2 af 3 Elro Arena i Randers var klædt i blåt fredag eftermiddag. (Foto: Rene Schütze)
3 af 3 Camilla Dalby var storskydende i første halvleg af den første DM-finale. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
0 kommentarer
Vis kommentarer