Derfor sagde spillerne ja

Beløbet er nogenlunde det samme, alligevel er håndboldpigerne klar til den nye aftale. Se her hvorfor

Mie Augustesen og kollegaerne er igen klar til at tørne ud for det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)
Mie Augustesen og kollegaerne er igen klar til at tørne ud for det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)

Bonusordningerne er ændret.

Det er hovedlinien i den aftale, Dansk Håndbold Forbund og Håndbold Spiller Foreningen har indgået med Team Danmarks direktør Michael Andersen som mægler de sidste par dage.

Overordnet er der ikke flere kroner at hente for håndboldlandsholdet, men der er mere gulerod at jagte for holdet i såvel kvalifikationskampene til VM og selve slutrunden i december.

Det er den klare melding fra såvel DHF ved formand Per Rasmussen og direktør i Spillerforeningen Michael Sahl Hansen.

- Vi havde tilbudt et beløb på en million kroner, og det er ikke ændret. Men vi har ændret i nogle bonusser, siger Per Rasmussen.

- Vi har rokeret lidt rundt på beløbene og afsat et beløb på 750.000 kroner til kvalifikationsbonus i 2011, forklarer han.

Som det oprindelig blev meldt ud, er der stadig ikke flere penge i kassen. Det understregede Per Rasmussen igen.

Lykkes det at komme til VM i Brasilien vil en placering blandt de syv bedste betyde, at der stadig er mulighed for at komme til OL i London.

De vigtigste datoer og begivenheder i forløbet omkring den nye lønaftale mellem Dansk Håndbold Forbund og kvindelandsholdet.

6. oktober 2010: Første møde mellem DHF og Håndbold Spiller Foreningen.

November 2010: Yderligere to møder mellem parterne.

1. januar 2011: Den hidtil gældende lønaftale udløber formelt.

5. januar: Et nyt møde resulterer heller ikke i nogen aftale. DHF slår fast, at tilbuddet om en aflønning på 900 kroner pr. dag og en forringet bonusordning ikke står til forhandling.

24. marts: Efter endnu et møde uden resultater truer spillerne med at blive væk fra den kommende træningssamling den 18. april. Hovedsponsoren, GF Forsikring, og Team Danmark pointerer, at støtten til landsholdet er betinget af, at de bedste stiller op.

28. marts: DHF ridser på et møde i Divisionsforeningen situationens alvor op for klubberne.

31. marts. DHF holder orienteringsmøde for de 44 spillere i landsholdets bruttotrup. Kun få af spillerne møder op.

1. april: Alle 44 landsholdsspillere skal melde tilbage til landstræner Jan Pytlick, om de vil spille under de vilkår, som DHF har stukket ud. Kun seks melder positivt tilbage.

2. april: På et bestyrelsesmøde i DHF diskuterer forbundet at lukke landsholdet, men vælger at fortsætte med de spillere, der kan acceptere de vilkår.

3. april: Jan Pytlick udtager et landshold, der blandt andet består af otte debutanter og et par spillere, der egentlig var stoppet på landsholdet. Kun to af spillerne fra EM-holdet i december, Rikke Skov og Line Jørgensen, figurerer på listen.

4. april: Herrelandstræner Ulrik Wilbek blander sig i debatten og truer med at gå, hvis herrerne laver en lignende aktion.

6. april: Med Team Danmarks hjælp sætter parterne sig i hemmelighed igen ved forhandlingsbordet. Efter 13 timers møder erklærer Team Danmark-direktør Michael Andersen sig optimistisk i forhold til at nå til enighed.

7. april. Efter yderligere seks en halv times forhandlinger meddeler Dansk Håndbold Forbunds pressechef, Finn Tage Jensen, at man er nået frem til en aftale.

Kilde: Ritzaus Bureau