Kvindernes sponsor: Nu kan vi se fremad

GF Forsikring glæder sig over, at der er sat punktum i lønkonflikten mellem DHF og kvindelandsholdet.

GF Forsikring har ikke brudt sig om lønkonflikten mellem kvindelandsholdet og Dansk Håndbold Forbund (DHF), og derfor glæder holdets hovedsponsor sig over, at parterne er nået til enighed.

- Den seneste tid har ikke været nogen ønskesituation for os som hovedsponsor. Det har været drøn ærgerligt at se, at den entusiasme, der har været omkring håndbolden, har været overskygget af uenigheden.

- Nu glæder vi os over, at landsholdet er tilbage på sporet igen, siger marketingschef i GF Forsikring Rikke Skovlund.

Hovedsponsoren har gennem konflikten ikke valgt side.

- Det afgørende for os har gennem konflikten været, at Danmark har et A-landshold. Det har vi nu, og så kan vi se fremad.

- Vi har et klart ønske om at få fokus tilbage på sporten. Vi overtog sponsoratet i 2008, og vi har lagt stor energi i sponsoratet og bakke det nye hold dengang op mod de sportslige ambitioner om at vinde OL-guld i 2012, fortæller Rikke Skovlund, der fastslår, at striden ikke har været ønskværdig.

- Sponsoratet er en forretningsmæssig investering, som vi løbende vurderer værdien af, og det har vi også gjort under konflikten, siger marketingsdirektøren.

Sponsoraftalen mellem kvindelandsholdet og GF Forsikring løber frem til udgangen af 2012.

De vigtigste datoer og begivenheder i forløbet omkring den nye lønaftale mellem Dansk Håndbold Forbund og kvindelandsholdet.

6. oktober 2010: Første møde mellem DHF og Håndbold Spiller Foreningen.

November 2010: Yderligere to møder mellem parterne.

1. januar 2011: Den hidtil gældende lønaftale udløber formelt.

5. januar: Et nyt møde resulterer heller ikke i nogen aftale. DHF slår fast, at tilbuddet om en aflønning på 900 kroner pr. dag og en forringet bonusordning ikke står til forhandling.

24. marts: Efter endnu et møde uden resultater truer spillerne med at blive væk fra den kommende træningssamling den 18. april. Hovedsponsoren, GF Forsikring, og Team Danmark pointerer, at støtten til landsholdet er betinget af, at de bedste stiller op.

28. marts: DHF ridser på et møde i Divisionsforeningen situationens alvor op for klubberne.

31. marts. DHF holder orienteringsmøde for de 44 spillere i landsholdets bruttotrup. Kun få af spillerne møder op.

1. april: Alle 44 landsholdsspillere skal melde tilbage til landstræner Jan Pytlick, om de vil spille under de vilkår, som DHF har stukket ud. Kun seks melder positivt tilbage.

2. april: På et bestyrelsesmøde i DHF diskuterer forbundet at lukke landsholdet, men vælger at fortsætte med de spillere, der kan acceptere de vilkår.

3. april: Jan Pytlick udtager et landshold, der blandt andet består af otte debutanter og et par spillere, der egentlig var stoppet på landsholdet. Kun to af spillerne fra EM-holdet i december, Rikke Skov og Line Jørgensen, figurerer på listen.

4. april: Herrelandstræner Ulrik Wilbek blander sig i debatten og truer med at gå, hvis herrerne laver en lignende aktion.

6. april: Med Team Danmarks hjælp sætter parterne sig i hemmelighed igen ved forhandlingsbordet. Efter 13 timers møder erklærer Team Danmark-direktør Michael Andersen sig optimistisk i forhold til at nå til enighed.

7. april. Efter yderligere seks en halv times forhandlinger meddeler Dansk Håndbold Forbunds pressechef, Finn Tage Jensen, at man er nået frem til en aftale.

Kilde: Ritzaus Bureau