Landsholdspiger truet til boykot

Ifølge avis har magtfulde spillere på landsholdet presset holdkammerater til at boykotte landsholdet

Camilla Dalby og Mette Melgaard er angiveligt to af de spillere, der har sat tonen i konflikten med DHF. (foto: Jens Dresling)
Camilla Dalby og Mette Melgaard er angiveligt to af de spillere, der har sat tonen i konflikten med DHF. (foto: Jens Dresling)

En magtfuld kerne på kvindelandsholdet har presset flere landsholdskolleger til at stoppe på landsholdet efter lønkonflikten med DHF.

Det siger en række spillere anonymt til BT.

Håndboldpigerne, der i december satte tv-rekord under EM på hjemmebane, er tilsyneladende dybt splittede internt.

- Før de sidste forhandlinger lød det fra en hel del spillere, at de ville spille på landsholdet uanset lønnen, og uanset hvad der skete. Men så gik der et par dage, og så ville de selvsamme spillere pludselig ikke spille på landsholdet og havde nogle helt skæve forklaringer på hvorfor.

- Jeg ved, at nogle af de mere rutinerede har presset dem til at sige nej, selvom de gerne ville spille på landsholdet, siger en af spillerne, der dog har trodset presset og spillere videre på landsholdet.

Ekstra Bladet mener: Strejkende håndboldstrigler

Ifølge BT er det især de to Randers-spillere Mette Melgaard og Camilla Dalby, som også er i landsholdets forretningsudvalg og har siddet med i forhandlingerne med DHF, der har styret spillet om boykotten.

Wilbek: Jeg orker det ikke igen

Flere spillere undrer sig over, at der ikke - som hvis der var tale om en konflikt i en virksomhed - har været afholdt et fællesmøde, hvor spillerne kunne finde frem til en fælles holdning.

En af de spillere, der har sagt ja til at spille, er Line Jørgensen. Hun siger dog, at hun ikke har hørt noget negativt for beslutningen.

- Jeg har ikke hørt noget fra de andre. Jeg har kun hørt positive ting, fordi jeg har valgt at fortsætte, siger Line Jørgensen til sitet Haandbold.com.

BT har ikke talt med hverken Mette Melgaard og Camilla Dalby.