Landsholdsstjerne rystet over 'skruebrækkere'

Lars Christiansen er rystet over, at etablerede og erfarne spillere har brudt kvindernes landsholdsboykot

Lars Christiansen er rystet over, at erfarne kvindelige landsholdsspillere bryder en boykot (Foto: Lars Poulsen)
Lars Christiansen er rystet over, at erfarne kvindelige landsholdsspillere bryder en boykot (Foto: Lars Poulsen)

Herrelandsholdets anfører Lars Christiansen har med undren fulgt med i de sidste dages udvikling i lønkonflikten mellem Dansk Håndbold Forbund (DHF) og spillerne på kvindelandsholdet.

Specielt har det chokeret ham, at erfarne spillere som Rikke Skov og Henriette Mikkelsen er gået imod flertallet af landsholdsspillere og er gået ind på de vilkår, som Håndbold Spiller Foreningen ellers kæmper for at få forbedret.

- Jeg er lidt rystet over det, de ældre spillere har gang i. Jeg synes, at det er rimeligt uhørt. Det kunne i hvert fald ikke ske på herresiden, og det var ikke nogen, jeg havde den store lyst til at spille med bagefter, siger Lars Christiansen.

Han har oplevet, at sammenholdet på herrelandsholdet ikke har fejlet noget de gange, hvor man har været uenig med DHF.

- Jeg ved ikke, om vi nogensinde var kommet situation som denne, men vi har haft andre konflikter, og der har vi hver gang været enige om, hvordan vi roede, uden at nogen har lagt pres på de andre for at tvinge en holdning igennem, siger han.

Henriette Mikkelsen har givet udtryk for, at hun gør comeback for kvindelandsholdets fremtids skyld, men det argument køber Lars Christiansen ikke.

- De kampe, der kæmpes i øjeblikket, kæmper man jo netop også for de unge spillere. Og jeg mener ikke, at man gavner den sag ved at stille op, som de har gjort det, siger Kolding-spilleren.

Han og holdkammeraterne på herrelandsholdet har ikke umiddelbart planer om nogen støtteaktioner, der kan sætte pres på DHF i forsøget på at få nye lønforhandlinger i gang.

- Det kan være det kommer. Indtil videre har vi ikke nået at snakke ret meget om det, siger han.