Coach: Anja Andersen fyret

Oltchim Valcea har udnyttet en klausul i kontrakten og med øjeblikkelig virkning afbrudt samarbejdet, oplyser administrerende direktør i coachingfirmaet Pathfinder, Lasse Zäll, der står bag kontrakten med den rumænske klub

Anja andresens ophold i Oltchim Valcea blev ganske kortvarigt (Foto: Anders Brohus)
Anja andresens ophold i Oltchim Valcea blev ganske kortvarigt (Foto: Anders Brohus)

Anja Andersen er fortid i rumænske Oltchim Vâlcea.

Den danske håndbold-træner blev her til morgen kaldt ind til en af cheferne i klubben. Han oplyste, at de vil udnytte en klausul i kontrakten og afbryde samarbejdet øjeblikkeligt.

- Resultaterne kommer åbenbart ikke hurtigt nok og klubben har ikke tålmodighed til at vente på, at træning og spillestil blev ændret i en mere skandinavisk retning.

Sådan siger administrerende direktør i coachingfirmaet Pathfinder, Lasse Zäll, til ekstrabladet.dk.

LÆS OGSÅ: Anjas trænerjob bliver engangsforestilling

Det er i virkeligheden det rådgivningsfirma, som Anja Andersen nu er tilknyttet, der har kontrakten med den rumænske håndboldklub.

- Spillerne i klubben har jublet over at være fri for den hårde og diktatoriske træningsform, som de var vant til. Men det var en jubel, der ikke varede ret længe, siger Lasse Zäll, der understreger, at arbejdet i Rumænien allerede er slut, selv om resultaterne har været svingende.

Blev lovet tid
- Anja gik ind i det her projekt ud fra den forudsætning, at hun skulle have minimum 18 måneder til at føre sine forandringer ud i livet. På den måde kan man sige, at den her skæbne minder en del om, hvad der overgik Michael Laudrup i hans tid i Spartak Moskva.

- Han blev også lovet guld og grønne skove, og da holdet så blev mødt af modgang, vendte bestyrelsen på en tallerken. Det var også tilfældet her. Selv om bestyrelsen havde lovet Anja, at det her var et langsigtet projekt, var der nogle mænd i mørke jakkesæt, der løb fra deres ord, siger Lasse Zäll til ekstrabladet.dk og tilføjer:

- Det er første gang, at Anja prøver at blive fyret, så det gør selvfølgelig ondt. Men nu siger hun farvel til spillerne en for en, og så må vi videre.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Oltchim Vâlcea.

Du kan læse mere om Pathfinder her