Russisk træner sviner sine egne spillere

Rusland-træner Evgenij Trefilov er kendt for at overfuse sin trup. Efter sejren over Island skete det igen

Trefilov er et studie i eder og forbandelser. (Foto: Lars Poulsen)
Trefilov er et studie i eder og forbandelser. (Foto: Lars Poulsen)

Evgenij Trefilov er ikke kendt for at strø om sig med komplimenter. Tværtimod har den russiske kvindelandsholdstræner i håndbold for vane under og efter kampene at give klar og kontant besked til sine spillere, hvis ikke de lever op til hans forventninger.

Selv efter russernes 30-21-sejr over Island lørdag aften følte Trefilov det nødvendigt at skælde ud på 15 af sine 16 spillere på pressekonferencen efter kampen.

- Jeg skylder stor ros til Maria Sidorova, som stod fantastisk i målet. Hvad angår de andre spillere, så ville de ikke have fået løn for deres arbejde i dag, hvis de havde arbejdet på en fabrik, lød den bryske kommentar fra Trefilov.

Han fik ros af sin islandske kollega Julius Jonasson for sit taktiske oplæg, men det mente den russiske træner dog ikke, at der var grund til.

- Mange tak for de pæne ord om vores taktikændring. Der er bare det at sige til det, at det faktisk slet ikke lykkedes at ændre på noget som helst i kampen, sagde en vred Trefilov til de forsamlede journalister i Århus, hvor kampen blev spillet.

Spillerne får mulighed for at gøre deres træner i nogenlunde godt humør igen mandag aften, hvor holdet spiller sin første kamp i mellemrunden mod Danmark