Historisk sejr til Sverige

Svenskerne vandt også den tredje gruppekamp ved EM

Isabelle Gullden (th.) blev svensk topscorer med seks mål mod Holland. (Foto: AP)
Isabelle Gullden (th.) blev svensk topscorer med seks mål mod Holland. (Foto: AP)

De svenske kvinder fortsætter triumftoget ved kvindernes EM i håndbold, da det fredaga ften blev til en sikker sejr på 25-18 over Holland. For første gang i svensk kvindehåndbolds historie har holdet dermed vundet alle kampe i gruppespillet ved EM

Svenskerne var kampen igennem overlegne mod hollænderne, og især imponerende målvogter Gabriella Kain endnu engang med storspil. Sverige tog tidligt det afgørende ryk, da 3-3 blev til 8-3, og efter 14-6 ved pausen var anden halvleg kun et spørgsmål om at komme sikkert i mål.

Sverige har tidligere besejret Tyskland og Ukraine og vinder dermed Gruppe C med seks point. Holland er trods nederlaget også videre til mellemrunden, mens Tyskland og Ukraine i aften spiller om den sidste plads. Ukraine skal vinde det indbyrdes opgør med minimum otte mål for at gå videre på bekostning af Tyskland.

I mellemrunden parres Gruppe C med Norge, Ungarn og Frankrig. Sidstnævnte vandt uden problemer den afgørende kamp mod Slovenien med 29-19 og tager dermed den tredje plads i mellemrunden fra Gruppe D.