En underlig sejr til Wilbeks VM-hold

Fem uger før VM: Danmark slog Sverige på 'hjemmebanen' i Malmö og er nordens bedste

Danmark - her Thomas Mogensen og Jacob Bagersted, havde fat i svenskerne (Foto: Lars Poulsen)
Danmark - her Thomas Mogensen og Jacob Bagersted, havde fat i svenskerne (Foto: Lars Poulsen)

MALMÖ (ekstrabladet.dk): Danmark vandt også den anden kamp i den såkaldte World Cup i Sverige, der nærmere er et nordisk mesterskab mellem Sverige, Norge, Island og Danmark.

I finalen onsdag aften i VM-arenaen i Malmö, der bliver Danmarks hjemmebane under slutrunden i januar, vandt Danmark med 34-28 over Sverige. Selvom det faktisk så nærmest håbløst ud i en stor del af kampen. I hvert fald i første halvleg.

3-3 blev til 3-6, og så kaldte Ulrik Wilbek efter blot ni minutter timeout efter en skidt. Men det blev hurtigt værre.

Angrebsspillet hang ikke sammen, forsvaret sejlede rundt i midtblokken uanset opstillingen mod især den fremragende Jonas Larholm, redninger var der ikke mange af fra Marcus Cleverly, der blev skiftet ud efter 20 minutter ved 8-12, og flere af de danske spillere havde tilsyneladende mere travlt med at spille sig ud af VM-truppen, end ind i varmen.

Stregspiller Henrik Toft lykkedes for eksempel ikke med meget, og Kasper Søndergaards var ikke sikker nok i en kamp, hvor de skulle spille deres chance i fraværet af konkurrenter til en VM-udtagelse. Det blev 15-9 til svenskerne, men så skete der et eller andet.

På tre minutter hentede danskerne fire mål, og efter en forbløffende lille forskel ved pausen på 16-17 var det nærmest med vantro, man kunne se Mikkel Hansen bringe Danmark foran 23-22 efter 44 minutters spil. Efter en til tider pivringe indsats. Og så endte det underligt nok med en overbevisende dansk sejr på seks mål.Det siger lidt om danskernes kvaliteter, at man ikke kunne dømme dem ude af kampen mod VM-værterne, der ligesom danskerne blot manglede nogle få oplagte VM-kandidater, selvom de var nede med seks mål.

Nogle skarpe kontraer, en til sidst fremragende Mikkel Hansen, der selv på en jævn dag skyder så godt, at det nærmest er usportsligt, og højt bundniveau hos mange af de rutinerede var nok til at slå Sverige.

Dertil var der lovende optræden af højrebacken Kasper Irming med det hurtige fodskifte og den store spilforståelse, og han virker tættere på en VM-plads end Kasper Søndergaard.

Og selvom forsvaret absolut ikke var pralende stærkt, fungerede også det bedre i anden halvleg med AG København-reserven Jakob Bagersted og en nu bedre Henrik Toft centralt i 6-0-opstillingen. Men det er stadig forsvaret, der er Wilbeks største bekymring fem