Ekspert: Rumænien løber fra Spanien

Nu ruller EM: Østeuropæerne er med Cristina Neagu et godt bud på en topplacering ved EM - men kun små favoritter mod Spanien, mener tidligere topspiller

Christina Neagu er en af Rumæniens og kvindehåndboldens helt store profiler. (Foto: AP)
Christina Neagu er en af Rumæniens og kvindehåndboldens helt store profiler. (Foto: AP)

AALBORG (ekstrabladet.dk): Mens al fokus i Danmark er på åbningskampen mod Serbien tirsdag aften, spilles der en anden kamp på dansk grund - inden braget i Aalborgs Gigantium. Rumæniens EM-favoritter møder Spanien i Århus.

Og for den tidligere topspiller Jeppe Haugaard, der i dag er ekspertkommentator for TV 2 Sport, bliver det et meget interessant opgør. Ikke kun fordi kampen står mellem de to øvrige deltagere i Danmarks gruppe, men fordi det er to dygtige håndboldhold.

- Rumænerne har ét af turneringens bedste hold, og de er klart favorit i Danmarks gruppe, siger han til ekstrabladet.dk.

Kan drille Rumænien
Og dermed også mod spanierne. Men det er kun en lille favorit, Haugaard ser i østeuropæerne.

- Det bliver enormt spændende. Spaniernes spil og resultater frem mod EM har været imponerende, siger han og henviser til sejren over de russiske verdensmester i en opvarmningsturnering i efteåret.

- For et år siden var jeg ikke i tvivl om, at rumænerne i dag ville være, hvor Norge nu er. Det er som om, de mange talenter ikke har taget det skridt frem til verdenstoppen, man havde forventet. Og hvis spanierne kan spille op til deres bedste, så kan de godt drille Rumænien, siger han.

Neagu skal stækkes
Skal det ske, skal Cristina Neagu stækkes. Den fremragende playmaker kan det hele på en håndboldbane og har potentialet til at blive én af turneringens helt store profiler.

- Hun er en stor del af holdet hos rumænerne. Hun er både igangsætter og afslutter. Det kan lade sig gøre at stække hende, men det er svært, siger Jeppe Haugaard.

I forhold til defensiven står spanierne bedst til Danmark, mener han.

- Rumænien står defensivt og passivt og lader skytterne komme til. Spaniens defensiv er mere offensiv, og Danmark vil have mulighed for at spille rundt om dem, siger han.

Kampen Rumænien-Spanien vises live på TV 2 Sport fra klokken 18.15.