Dalby vil nyde kæmpekulissen i Aalborg

Camilla Dalby og kvindelandsholdet i håndbold skal tirsdag spille for flere mennesker, end de har prøvet før

Camilla Dalby skal bombe fra højrebacken på det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)
Camilla Dalby skal bombe fra højrebacken på det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)

Normalt plejer kvindelandsholdet i håndbold at opleve sit tilskuermæssige højdepunkt under den årlige GF World Cup i Århus.

Men tirsdag aften skal Randers-bomberen Camilla Dalby for første gang i landsholdskarrieren spille for mere end 6.500 mennesker, når Danmark åbner EM på hjemmebane med en kamp mod Serbien.

- Det er jo dobbelt så mange mennesker, der hepper på os, end der plejer at være i Århus. Det bliver helt sikkert en fed kulisse, og det skal vi nyde, siger Dalby.

Hun og holdkammeraterne smugkiggede mandag på forholdene i Aalborg, og så kom turneringen, de alle har ventet på, pludselig en hel del tættere på.

- Jeg glæder mig helt vildt til at give den gas, men sommerfugle i maven har jeg ikke endnu. Det skulle jeg helst heller ikke have, men det kan da godt være, at det bliver svært at undgå, når vi kommer tættere på den første kamp, siger højrebacken.

På hjemmebane skal hun samtidig leve med et helt andet pres, end hun og holdet eksempelvis oplevede under VM i Kina sidste år.

- Det bliver da meget anderledes i år. I Kina var vi langt væk fra alting og var ikke i spotlyset hele tiden, som vi nok må forvente at komme i år. Men jeg synes, at vi har gjort, hvad vi kunne for at forberede os på det, siger Dalby, der sammen med det øvrige landshold har haft en mental coach tilknyttet holdet og har arbejdet med, hvordan man håndterer forventningspresset.