Pytlick: Serbien kommer brasende

Danmark skal være klar i aftenens EM-premiere. For modstanderen vil komme med 140 kilometer i timen

Man er vel aldrig mere forberedt til et EM, end at man lige kan pynte et juletræ. Rikke Skov ser ud til at hygge sig. (Foto: Ernst van Norde)
Man er vel aldrig mere forberedt til et EM, end at man lige kan pynte et juletræ. Rikke Skov ser ud til at hygge sig. (Foto: Ernst van Norde)

AALBORG (ekstrabladet.dk): At sammenligne de grønne pigespejdere med det danske kvindelandshold i håndbold anno 2010 er måske at gå til yderligheder.

Men spejdernes slogan 'Vær beredt' kunne ikke passe bedre på Rikke Skov og kollegaerne inden første kamp, som er i aften 20.45 mod Serbien.

Det er den klare melding fra landstrænerteamet, der mener at kende serberne ganske godt.

- Jeg tror, vi vil se et serbisk hold, der vil komme med 140 kilometer i timen og vil forsøge at presse os rigtig meget i kontrafasen og på vores udskiftninger mellem forsvar og angreb, sagde landstræneren, ved det afsluttende pressemøde før kampen.

Læs også: Stadig billetter til Danmarks kampe

Han var noget forundret, da Danmark sidste weekend tampede Serbien med hele 13 mål i Møbelringen Cup i norske Bodø.

- Vi kiggede på hinanden og spurgte, om det kunne passe. På de tv-optagelser vi havde af dem, spillede de rigtig godt, siger Pytlick, der dog understreger, at det er to vidt forskellige typer kampe.

- Vi har stor respekt for dem. Da vi slog dem oppe i Norge, gad de ikke løbe kontra og ikke på noget tidspunkt lavede de et hurtigt opgiverkast, fortalte landstræneren.

Han er dog overbevist om, at det danske mandskab er bedre.

- Alt andet end de ovennævnte ting er vi bedre til end dem. Vi skal huske, at det er en åbningskamp, og at der vil være nervøsitet. Og så skal vi lige finde vores ben. Jeg tror dog på, at med tålmodighed vil vi kunne besejre dem i 2. halvleg. Det er en kamp vi skal vinde, understregede han.