Dansk triumf i Champions League

KIF Kolding vandt 28-27 hjemme over Tatran Presov i Champions League. Dermed er jyderne tæt på at avancere til næste runde

Kasper Søndergaard og Kolding er tæt på at gå videre i Champions League. (Foto: Claus Bonnerup)
Kasper Søndergaard og Kolding er tæt på at gå videre i Champions League. (Foto: Claus Bonnerup)

Det ser godt ud for KIF Kolding i Champions Leagues gruppespil. Lørdag vandt Kolding-herrerne 28-27 hjemme over Tatran Presov fra Slovakiet

Det lignede ellers længe et nederlag til KIF Kolding, som var bagud 14-16 ved pausen. Men KIF Kolding kæmpede flot for sagen, og jyderne leverede et flot comeback i anden halvleg.

KIF Kolding måtte til opgøret undvære den normale norske førstemålmand Ole Erevik, som var ude på grund af infektion i en indgroet tånegl. I stedet stod Anders Petersen, og han var noget tid om at få fat i udeholdets skytter.

I anden halvleg gjorde Petersen det imidlertid særdeles godt, og han var en af hovedmændene bag Koldings sejr. Meget passende reddede han slovakkernes sidste forsøg ved stillingen 28-27, som på grund af klasseredningen endte med at blive kampens resultat.

Det lykkedes Kasper Søndergaard at bringe Kolding foran 24-23 midt i anden halvleg, efter hjemmeholdet havde været bagud 17-21 10 minutter forinden. Det gik meget stærkt, og det lignede et vendepunktet i kampen.

Kort tid efter fik Søndergaard dog rødt kort. Den danske landsholdsspiller blev rasende over en tvivlsom to-minutters udvisning, hvorefter han sparkede til en stol. Det resulterede i et direkte rødt til Søndergaard, som måtte forlade banen, og så måtte koldingenserne fighte sejren hjem.

Efter otte kampe har KIF Kolding nu otte point, og det betyder, at kun svenske IK Sävehof kan forhindre, at jyderne ender mellem de fire bedste hold, som går videre fra gruppen med seks hold. Svenskerne skal dog vinde sine fire sidste kampe - heriblandt et møde med Kolding - hvis det skal ske, og det virker endog meget usandsynligt.