Danmark i andet VM-seedningslag

Det danske herrelandshold i andet lag ud af seks forud for VM-lodtrækningen næste fredag

Mikkel Hansen i den ene af de kampe mod Schweiz som gav adgang til VM i Sverige. (Polfoto)
Mikkel Hansen i den ene af de kampe mod Schweiz som gav adgang til VM i Sverige. (Polfoto)

Når der fredag den 9. juli klokken 18.15 i Göteborg trækkes lod til indledende grupper ved VM i herrehåndbold i Sverige januar 2011, vil Danmark ganske som ventet være placeret i andet seedningslag. Det oplyser det internationale håndboldforbund, IHF, i en officiel skrivelse onsdag.

Danmark er placeret sideordnet med Norge, Spanien og de svenske værter - og kan således ikke komme i indledende gruppe med disse tre lande.

I øverste seedningslag befinder sig de fire bedst placerede mandskaber fra januar måneds EM i Østrig: Frankrig, Kroatien, Island og Polen, mens laget lige under det danske består af Serbien, Østrig, Tyskland og Korea.

Ungarn, Tunesien, Rumænien og Slovakiet er i fjerde lag, Egypten, Argentina, Algeriet og Brasilien udgør femte lag, mens de formodede 'prügelknaben' fra sjette og nederste lag er Australien, Bahrain, Chile og Japan.

Lodtrækningen starter fra oven med holdene i øverste seedningslag, og når man derefter kommer til andet lag, kan Sverige som værtsnation frit vælge, hvilket af de fire øverst-seedede hold, de helst vil i pulje med.

Efter at de 24 hold er fordelt i fire grupper, sætter de svenske arrangører navn på værtsbyerne - og på forhånd er det givet, at Sverige spiller i Göteborg, mens Danmarks indledende kampe afvikles i Malmø.

0 kommentarer
Vis kommentarer